Virtų bulvių cepelinai su faršu ir spirgučių padažu

Virtų bulvių cepelinai su faršu ir spirgučių padažu

Paruošimas: 40 min Porcijos: 4 Cepelinai yra neatsiejama lietuviškos virtuvės dalis, o šis receptas siūlo tradicinį, bet kiek kitokį variantą – su virtomis bulvėmis. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori lengvesnės tekstūros cepelinų, nes jie tampa ne tik minkštesni, bet ir lengviau virškinami. Tradicinis mėsos įdaras suteikia sotumo, o spirgučių padažą galima pagardinti grietine, suteikiant … Skaityti toliau

Cepelinai su mėsa, manais ir traškiu spirgučių padažu

Cepelinai su mėsa, manais ir traškiu spirgučių padažu

Paruošimas: 40 min Gaminimas: 30 min Porcijos: 6 Cepelinai – tai viena žymiausių ir mėgstamiausių lietuviškų patiekalų, kuris yra neatsiejama mūsų kulinarinio paveldo dalis. Šis patiekalas gaminamas iš bulvių ir dažniausiai įdarytas mėsa, varške ar grybais, tačiau kiekvienas regionas turi savų paslapčių ir gamybos būdų. Šiame recepte pateiksime ypatingai skanią cepelinų versiją su sultinga mėsa, … Skaityti toliau

Tradiciniai bulvių tarkių cepelinai su mėsa ir spirgučių padažu

Tradiciniai bulvių tarkių cepelinai su mėsa ir spirgučių padažu

Paruošimas: 40 min Gaminimas: 40 min Porcijos: 8 Cepelinai – tai vienas iš žymiausių ir labiausiai vertinamų tradicinių lietuviškų patiekalų. Šie dideli bulviniai kukuliai, dažniausiai įdaryti mėsa, yra neatsiejama mūsų kulinarinio paveldo dalis. Nors jų paruošimas reikalauja laiko ir kantrybės, rezultatas visuomet atperka pastangas. Šiame recepte aptarsime, kaip pagaminti bulvių tarkių cepelinus su mėsa ir … Skaityti toliau

Skaniausi krakmoliniai cepelinai su varške ir sviesto-grietinės padažu

Skaniausi krakmoliniai cepelinai su varške ir sviesto-grietinės padažu

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 4 Krakmoliniai cepelinai su varške ir sviesto-grietinės padažu – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kurį mėgsta tiek mažieji, tiek suaugusieji. Šis receptas puikiai tinka šeimos pietums arba ypatingoms progoms, kai norite pamaloninti artimuosius gardžiais ir sočiais patiekalais. Sviesto-grietinės padažas ne tik sustiprina patiekalo skonį, bet ir suteikia jam švelnios … Skaityti toliau

Cepelinai su kepenėlėmis ir spirgučių padažu

Cepelinai su kepenėlėmis ir spirgučių padažu

Paruošimas: 40 min Porcijos: 4 Cepelinai yra vienas iš pačių žymiausių lietuviškų patiekalų, be kurio neįsivaizduojama mūsų virtuvė. Šį kartą pateikiame unikalią šio tradicinio valgio versiją – cepelinai su kepenėlėmis ir spirgučių padažu. Tai ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas, kuris praturtins jūsų mitybą geležimi bei kitomis svarbiomis medžiagomis. Šis patiekalas puikiai tinka pietums … Skaityti toliau

Baltas padažas cepelinams (tinka ir kugeliui)

Baltas padažas cepelinams (tinka ir kugeliui)

Paruošimas: 15 min Porcijos: 6 Baltas padažas yra neatsiejama lietuviškos virtuvės dalis, ypač kai kalbame apie tradicinius patiekalus kaip cepelinai ar kugelis. Šis kreminės tekstūros padažas puikiai papildo bulvinių patiekalų skonį, suteikdamas jiems švelnų, sodrų poskonį. Receptas yra perduodamas iš kartos į kartą, o jo paprastumas ir universalumas leidžia jį pritaikyti įvairiems patiekalams. Padažas yra … Skaityti toliau

Virtų bulvių didžkukuliai su varške

Virtų bulvių didžkukuliai su varške

Paruošimas: 30 min Porcijos: 4 Virtų bulvių didžkukuliai su varške – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris džiugina savo minkštumu, subtiliu skoniu ir sotumu. Tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms, kai norisi palepinti artimuosius naminiu ir nostalgišku skoniu. Didžkukuliai gaminami iš virtų bulvių, kurios suteikia patiekalui ypatingą tekstūrą ir lengvumą. Varškės įdaras suteikia … Skaityti toliau

Tarkuotų bulvių cepelinai su mėsa ir svogūnų-spirgučių padažu

Tarkuotų bulvių cepelinai su mėsa ir svogūnų-spirgučių padažu

Paruošimas: 90 min Porcijos: 6 Tarkuotų bulvių cepelinai yra vienas iš labiausiai mylimų lietuviškų patiekalų, kuris jau šimtmečius puikuojasi ant mūsų stalų. Šis tradicinis valgis, dar vadinamas didžkukuliais, yra tikras lietuviškos virtuvės pasididžiavimas, kuris reikalauja kruopštaus pasiruošimo ir meilės maisto gaminimui. Cepelinai yra puikus pasirinkimas šeimos pietums, ypatingoms progoms ar tiesiog norint pasimėgauti autentišku lietuvišku … Skaityti toliau

Baltas padažas su spirgučiais ir pienu

Baltas padažas su spirgučiais ir pienu

Paruošimas: 10 min Porcijos: 6 Šitoks baltas padažas su spirgučiais, paruoštas su pienu itin tinka kugeliui arba prie cepelinų. Žinoma, jį galima vartoti ir prie daugybės kitų bulvių patiekalų. Taipogi jį galima patiekti ir gaminant įvairias košes. Tikrai patariu pamėginti, nenusivilsite. 🙂 Šiais baltais padažais jau dalinausi ir Juos labai išgyrėte: – baltas grybų padažas; … Skaityti toliau