Pyragas su aliejumi, kefyru, grietine ir uogiene

  • Paruošimas: 25 min
  • Gaminimas: 45 min
  • Porcijos: 8

Jeigu norisi šeimai arba draugams patiekti skanų pyragą prie kavos arba arbatos, tai pasinaudokite šuo receptu. Pyragas tikrai gausis švelnus, drėgnas ir vidutiniškai saldus. Pyrago spalva ir skonis priklausyo nuo naudojamos uogienės, kurią į pyragą įdėsite. Labiausiai rekomenduoju rūgščią uogienę, tuomet pyragas nebus tirštas. Jeigu turimoje uogienėje yra didelių vaisių arba uogų gabaliukų, pradžioje gabaliukus reikėtų smulkiai supjaustyti. Nebijokite į pyragą pilti augalinio aliejaus, šitaip pyragas tampa minkštas ir jo visai nepajausite

Jau dalinausi šiais pasiteisinusiais variantais:
drėgnas pasukų pyragas su uogiene;
kaimiškas pyragas su uogiene;
paprastas ir greitas pyragas su uogiene;
kakavinis varškės pyragas su uogiene;

Receptui reikės:

  • kiaušinių: 1
  • miltų: 1 stiklinės
  • kepimo miltelių: 5 gramų
  • bekvapio ir beskonio aliejaus: 25 mililitrų
  • cukraus: 0,5 stiklinės
  • uogienės: 0,5 stiklinės
  • riebaus kefyro: 0,5 stiklinės
  • riebios grietinės: 50 gramų
  • uogienės: 2 valgomųjų šaukštų (kremui)

Paruošimas

  • Pradžioje į dubenį įmušk kiaušinį, suberk cukrų, vanilinį cukrų ir plak iki purios masės.
  • Tada į dubenį supilk kefyrą ir dar kartą išplak.
  • Tuomet į mišinį supilk uogienę ir gerai išmaišyk.
  • Po to į dubenį supilk augalinį aliejų ir gerai išmaišyk. Miltus sumaišyk su kepimo milteliais, persijok į dubenį ir išmaišyk, kad neliktų gumuliukų.
  • Kepimo formą patepk augaliniu aliejumi ir pabarstyk džiūvėsėliais arba išklok su kepimo popieriumi.
  • Sudėk pasiruoštą tešlą į skardą ir išlygink.
  • Kepk pyragą karštoje orkaitėje (~170-180 laipsnių) maždaug 40-45 minutes, kol paruduoja.
  • Paskui pyragą išimk iš orkaitės ir atvėsink.
  • Grietinę sumaišyk su dviem šaukštais uogienės ir užtepk ant pyrago viršaus.
  • Leisk pyragui pilnai atvėsti ir patiek. Skanauk!

1 komentaras apie “Pyragas su aliejumi, kefyru, grietine ir uogiene”

  1. Niekada iki šiol gamindama į pyrago tešlą nebuvau pylusi aliejaus, bet išmėginau šį receptą ir galiu pasakyti, kad labai gerai gavosi, pyragas buvo drėgnas. Gaminsiu ir dar, ačiū, kad pasidalinote.

    Atsakyti
Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą