Kaimiškas pyragas su uogiene

  • Paruošimas: 15 min
  • Gaminimas: 40 min
  • Porcijos: 8

Šis kaimiškas mano močiutės pyragas su uogiene (anais laikais vadintas blokados pyragu) – dar iš tų laikų, kai daug įvairiausių produktų paprasčiausiai nebūdavo įmanoma gauti. Žinoma, tai jau yra praeitis – kiekviena parduotuvės lentyna dabar lūžta nuo prekių ir nereikia sukti galvos, kaip pagaminti kokį nors gardumyną. Vis dėlto net ir šiomis dienomis šio pyrago receptas pasitarnaus, ypatingai kai panorėsite ko nors saldaus čia ir dabar. Pasigaminam!

Beje, keliais pyragų receptais su uogiene jau dalinausi ir juos Jūs labai gerai įvertinote:
paprastas ir greitas pyragas su uogiene bei kefyru;
kakavinis varškės pyragas su vyšnių uogiene;

Receptui reikės:

  • uogienės: 0,5 litro (renkamės braškių, obuolių, juodųjų serbentų ar kitą norimą)
  • cukraus: 200 mililitrų
  • kefyro: 200 mililitrų
  • sodos: 2 arbatinių šaukštelių
  • miltų: 3 puodelių
  • druskos
  • pyragų prieskonių mišinio: 1 arbatinio šaukštelio (kardamono, kvapniųjų pipirų, gvazdikėlių, cinamono, imbiero)

Paruošimas

  • Pradžioje į kefyrą įdėk druskos, sodos, cukraus ir viską išmaišyk.
  • Tada suberk prieskonius, sudėk pasirinktą mėgstamą uogienę, miltus ir dar kartą viską išmaišyk.
  • Tuomet į kepimo skardą įtiesk kepimo popieriaus.
  • Į popierių įtrink sviesto ir užberk manų kruopų.
  • Supilk tešlą. Įdėk pyragą į iš anksto iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepk pyragą apie 30-40 minučių arba kol pilnai iškepa.
  • Pjaustyk ir skanauk!

7 komentarai apie “Kaimiškas pyragas su uogiene”

Parašykite komentarą