- Paruošimas: 75 min
- Porcijos: 8
Bene pats pats paprasčiausias, bet tuo pačiu nuostabiausias pyragas iš mano vaikystės – draugystės pyragas su varške ir uogiene. O jame šie ingredientai tikrai tiesiog idealiai draugauja tarpusavyje. Be galo gardus ir itin sotus!
Gaminant naudojau 30×24 centimetrų dydžio kepimo formą.
Beje, šiais pyragais su uogiene jau dalinausi ir Jūs juos labai išgyrėte:
– drėgnas pasukų pyragas su uogiene;
– kaimiškas pyragas su uogiene;
– paprastas ir greitas pyragas su uogiene;
– kakavinis varškės pyragas su uogiene;
O dabar imamės draugystės gamybos!
Receptui reikės:
Tešlai:
- sviesto: 165 gramų
- cukraus: 75 gramų
- kiaušinių: 1 vnt.
- grietinės: 2 valgomųjų šaukštų
- kepimo miltelių: 0,5 arbatinio šaukštelio
- miltų: ~300-400 gramų
Įdarui:
- tirštos uogienės: 50 gramų
- varškės: 250 gramų
- cukraus: 40 gramų
- kiaušinių: 2 vnt.
- vanilino: 1 arbatinio šaukštelio
Paruošimas
- Pradžioje kepimo formą išklok su kepimo popieriumi.
- Tada kambario temperatūros sviestą išsuk su cukrumi, įdėk kiaušinį, įmaišyk grietinę ir suberk miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išminkyk tešlą.
- Tešlą padalink į dvi dalis.
- Vieną tešlos dalį padėk į šaldytuvą.
- Tada kitą tešlos dalį iškočiok, dėk į kepimo formą ir suformuok neaukštus kraštelius.
- Tuomet pagrindą kepk orkaitėje apie 15-20 minučių (170-180 laipsnių temperatūra), kol gražiai pagelsta.
- Per tą laiką, kol pagrindas kepa, pasidaryk įdarą. Į dubenį sudėk varškę, vieną kiaušinio trynį (vieną pasilik aptepimui), cukrų, vanilę ir gerai išmaišyk.
- Tuomet įmaišyk iki standumo išplaktus 2 kiaušinių baltymus.
- Iškeptą padą aptepk uogiene, sudėk varškės masę ir išlygink.
- Tuomet iškočiok likusią tešlą ir padenk pyrago paviršių.
- Prispausk kraštelius, aptepk paviršių tryniu, šakute padaryk dryželius.
- Kepk įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių temperatūros apie 40 minučių, kol gražiai parusta.
- Pjaustyk ir lepinkis!
Pats tobuliausias ir niekada nenuviliantis. Gaminu ir gaminu.