Trupininis varškės pyragas su juodųjų serbentų uogiene

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 60 min
  • Porcijos: 8
Tai truputį ištobulintas mano močiutės pyrago variantas. 🙂 Saldus pagrindas, švelnus varškės sluoksnis, juodųjų serbentų rūgštelė ir burnoje tirpstantys trupiniai. Idealus derinys, kurio nei vienas nesugebės atsisakyti. Tai vienas mano šeimos mėgstamiausių. Paprastas ir tuo pačiu tobulas. Mėginkite ir Jūs! 🙂

Beje, šiais pyragais su uogiene jau dalinausi ir Jūs juos labai išgyrėte:
drėgnas pasukų pyragas su uogiene;
kaimiškas pyragas su uogiene;
paprastas ir greitas pyragas su uogiene;
kakavinis varškės pyragas su uogiene;

Receptui reikės:

  • sviestas: 200 gramų
  • cukrus: 0,5 stiklinės
  • miltai: 2 stiklinių
  • varškė: 2 pakelių po 180 gramų
  • kiaušiniai: 3
  • cukrus: 0,5 stiuklinės
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • manų kruopos: 1 valgomojo šaukšto
  • juodųjų serbentų uogienė

Paruošimas

  • Sviestą maždaug 60 minučių palaikyk šaldymo kameroje, kad sukietėtų (mano turimas sviestas kelias dienas ten užsigulėjo, tai jau buvo kiek per kietas, ganėtinai sunkiai tarkavosi).
  • Išėmęs sviestą sutarkuok jį stambia burokine tarka į dubenį.
  • Tada kartu suberk pusę stiklinės cukraus ir miltus. Viską sutrink pirštais iki smulkių trupinių.
  • Kitame inde išplak kiaušinius su puse stiklinės cukraus ir vaniliniu cukrumi.
  • Varškę pertrink per sietelį ir sumaišyk su kiaušiniais, suberk manų kruopas.
  • Tuomet viską suplak, kad varškė būtų puresnė.
  • Po to į 28 centimetrų kepimo formą suberk du trečdalius trupinių, tada supilk visą varškės masę, užtepk uogienę ir apiberk likusiais trupiniais.
  • Kepk iki 150-160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.
  • Pjaustyk ir skanauk!

Parašykite komentarą