- Paruošimas: 20 min
- Gaminimas: 40 min
- Porcijos: 8
Šis pyragas su pasukomis ir uogiene itin aromatingas, minkštas ir drėgnas. Tai nuostabus desertas prie mėgstamos kavos ar arbatos puodelio. Paruošimas tikrai nesunkus, o rezultatas labai geras. Tikrai rekomenduoju pamėginti.
Beje, šiais nuostabiais pyragų receptais su uogiene jau dalinausi ir Jūs juos labai gerai įvertinote:
– kaimiškas pyragas su uogiene;
– paprastas ir greitas pyragas su kefyru bei uogiene;
– kakavinis varškės pyragas su vyšnių uogiene;
O dabar imamės gamybos!
Receptui reikės:
- mėgstama uogienė: 1 puodelio (aš šį kartą naudojau obuolių uogienę)
- pasukos: 1 puodelio
- kiaušiniai: 2
- cukrus: 0,5 puodelio
- miltai: 2 puodelių
- soda: 1 arbatinio šaukštelio
- prieskoniai: pagal skonį (nėra būtina)
- cukraus pudra (pabarstymui)
Paruošimas
- Prieš pradėdamas kepti, įjunk orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
- Tuomet giliame dubenyje įmušk kiaušinius ir suberk cukrų.
Kiaušinius ir cukrų išplak iki putų. - Tada sudėk pasirinktą uogienę bei pasukas ir išmaišyk.
- Įmaišyk miltus, prieskonius (aš šiam pyragui visada naudoju cinamoną ir kardamoną) ir sodą.
- Supilk tešlą į pyrago formą. Pyragą kepk 180 laipsnių temperatūroje maždaug 30-40 minučių. Patikrink ar jau iškepęs mediniu pagaliuku. Jeigu tešla nebelimpa prie pagaliuko – kepinys paruoštas!
- Paruoštą atvėsink ir apibarstyk cukraus pudra.
- Pjaustyk ir skanauk!
7 komentarai apie “Drėgnas pasukų pyragas su uogiene”