Drėgnas pasukų pyragas su uogiene

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 40 min
  • Porcijos: 8
Šis pyragas su pasukomis ir uogiene itin aromatingas, minkštas ir drėgnas. Tai nuostabus desertas prie mėgstamos kavos ar arbatos puodelio. Paruošimas tikrai nesunkus, o rezultatas labai geras. Tikrai rekomenduoju pamėginti.

Beje, šiais nuostabiais pyragų receptais su uogiene jau dalinausi ir Jūs juos labai gerai įvertinote:
kaimiškas pyragas su uogiene;
paprastas ir greitas pyragas su kefyru bei uogiene;
kakavinis varškės pyragas su vyšnių uogiene;

O dabar imamės gamybos!

Receptui reikės:

  • mėgstama uogienė: 1 puodelio (aš šį kartą naudojau obuolių uogienę)
  • pasukos: 1 puodelio
  • kiaušiniai: 2
  • cukrus: 0,5 puodelio
  • miltai: 2 puodelių
  • soda: 1 arbatinio šaukštelio
  • prieskoniai: pagal skonį (nėra būtina)
  • cukraus pudra (pabarstymui)

Paruošimas

  • Prieš pradėdamas kepti, įjunk orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  • Tuomet giliame dubenyje įmušk kiaušinius ir suberk cukrų.
    Kiaušinius ir cukrų išplak iki putų.
  • Tada sudėk pasirinktą uogienę bei pasukas ir išmaišyk.
  • Įmaišyk miltus, prieskonius (aš šiam pyragui visada naudoju cinamoną ir kardamoną) ir sodą.
  • Supilk tešlą į pyrago formą. Pyragą kepk 180 laipsnių temperatūroje maždaug 30-40 minučių. Patikrink ar jau iškepęs mediniu pagaliuku. Jeigu tešla nebelimpa prie pagaliuko – kepinys paruoštas!
  • Paruoštą atvėsink ir apibarstyk cukraus pudra.
  • Pjaustyk ir skanauk!


7 komentarai apie “Drėgnas pasukų pyragas su uogiene”

Parašykite komentarą