Paprastas pyragas su aviečių uogiene

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 40 min
  • Porcijos: 8
Kadangi žiema jau įpusėjo, o praėjusią vasarą ruoštos uogienės dar nesuvalgytos, tai pats laikas greičiau pradėti naikinti jų atsargas. Tad šiandien Jums paprasto, bet labai skanaus pyrago receptas su aviečių.

Beje, jam ideali tinka ir kita pamėgta uogienė, bet man asmeniškai aviečių yra favoritas.

Nurodyti ingredientų kiekiai yra 22-24 centimetrų kepimo formai.

Beje, šiais pyragais su uogiene jau dalinausi ir Jūs juos labai išgyrėte:
drėgnas pasukų pyragas su uogiene;
kaimiškas pyragas su uogiene;
paprastas ir greitas pyragas su uogiene;
kakavinis varškės pyragas su uogiene;

Receptui reikės:

  • miltai: 150 gramų
  • kiaušiniai: 1 vnt.
  • sviestas: 150 gramų
  • cukraus pudra: 150 gramų
  • malti migdolai: 100 gramų
  • maltas imbieras: 1 arbatinio šaukštelio
  • malti gvazdikėliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • citrinos: 0,5 vnt.
  • druska: žiupsnelio
  • aviečių uogienė: 250 gramų

Paruošimas

  • Pradžioje suminkyk tešlą iš šalto sviesto, miltų, kiaušinių, cukraus pudros, migdolų ir nurodytų prieskonių.
  • Tuomet suvyniok į maistinę plėvelę ir dėk bent jau valandai į šaldytuvą.
  • Paskui tešlą iškočiok į 2 lakštus, vieną didesnį (kad gautum pagrindą su borteliais) ir vieną mažesnį (kad galėtum užkloti tarsi dangtį).
  • Po to kepimo formą ištepk sviestu, pabarstyk miltais, klok didesnį tešlos lakštą ir suformuo bortelius.
  • Tada ant jo tolygiai paskleisk aviečių uogienę ir uždenk likusiu tešlos lakštu.
  • Kraštus gerai užspausk ir kepk iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
  • Pjaustyk ir lepinkis!


Parašykite komentarą