Kakavinis varškės pyragas su vyšnių uogienės pertepimu

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 60 min
  • Porcijos: 8

Tai yra vienas pačių gardžiausių mano šeimai pyragų: sodraus kakavinio skonio su švelniu varškės sluoksniu bei rūgščiu vyšnių uogienės pertepimu.

Visi nurodyti ingredientai idealiai dera tarpusavyje, tad pyragas tiesiog negali būti neskanus! Ir idealiai jam tinka posakis: kartą paragavęs, prašai dar gabaliuko pakartojimui. Skubu su Jumis dalintis receptu ir tikiuosi, kad šis pyragas ir jums greitai pataps vienu iš favoritų (esu tuo įsitikinusi beveik visu 100 procentų!).

Gamindama aš jį kepiau 26 centimetrų skersmens torto formoje atsegamais kraštais.

Beje, šiais kakaviniais pyragais jau dalinausi anksčiau:
kakavinis kreminės varškės pyragas su kondensuotu pienu;
kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;

Receptui reikės:

Kakaviniam sluoksniui:
  • miltai: 300 gramų
  • sviestas: 200 gramų
  • cukrus: 200 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • kakava: 2 valgomųjų šaukštų
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
Varškės įdarui:
  • 9% riebumo varškė: 2 pakelių po 180 gramų
  • kiaušiniai: 3
  • cukrus: 80 gramų
  • grietinė: 100 gramų
  • krakmolas: 40 gramų
  • vyšnių uogienė: 200 gramų

Paruošimas

  • Pradžioje ištirpink sviestą ir atvėsink.
  • Į atvėsintą sviestą įmušk kiaušinius, cukrų ir viską gerai suplak.
  • Tuomet į masę suberk persijotus miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Užminkyk tešlą, ją padalink į dvi dalis ir, suvyniojusi į maistinę plėvelę, padėk į šaldymo kamerą maždaug vienai valandai.
  • Įdarui visus recepte nurodytus ingredientus gerai išmaišyk.
  • Tortinės dugną išklok su kepimo popieriumi.
  • Ant tortinės dugno sudėk burokine tarka sutarkuotą kakavinę masę (vieną dalį), ant viršaus sudėk pasiruoštą varškės masę.
  • Ant varškės masės uždėk vyšnių uogienės, o ant jos vėl užtarkuok likusią kakavinę tešlos dalį. Dabar liko pyragą tik iškepti.
  • Kepk įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 50-60 minučių.
  • Kai jau pyragas iškepęs, leisk jam atvėsti, tada pjaustyk. Aš pyrago viršų dar papuošiau tirpintu šokoladu ir riešutais, bet tai nėra būtina. Skanauk!

3 komentarai apie “Kakavinis varškės pyragas su vyšnių uogienės pertepimu”

Average
5 Based On 3

Parašykite komentarą