Paprastas ir greitas pyragas su uogiene ir kefyru

  • Paruošimas: 15 min
  • Gaminimas: 50 min
  • Porcijos: 8
Šis paprastas ir greitas pyragas su uogiene bei kefyru yra labai universalus! Jam galima naudoti kokia tik norisi uogienę (arba tokią kokią turite tuo metu). Taip pat vietoje kefyro galima naudoti grietinę, vietoje sodos galima naudoti kepimo miltelius ir galima pridėti mėgstamus priedus. Bet nuostabiausias dalykas, kad sugadinti šį pyragą yra praktiškai neįmanoma. Jis visada labai gerai pavyksta. Tikrai rekomenduoju!

Receptui reikės:

  • kiaušiniai: 2
  • cukrus: 1 stiklinės
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • kefyras: 1 stiklinės
  • miltai: 2 stiklinių
  • soda: 2 arbatinių šaukštelių
  • uogienė: 1 stiklinės
  • kakava: 1 valgomojo šaukšto

Paruošimas

  • Pradžioje kiaušinius ir cukrų + vanilinį cukrų gerai išplak.
  • Tada į kefyrą įmaišyk sodą ir palauk kol “suputos”.
  • Tuomet kefyrą supilk į kiaušinių masę. Taip pat supilk uogienę ir po truputį maišydamas pilk miltus ir kakava, kad neliktų gumuliukų.
  • Tešla gausis tarsi grietinės tirštumo. Jeigu Jums tešla atrodo kiek skystoka, tai įdėk dar papildomai keletą šaukštų miltų.
  • Galite įberti šaukštelį meduoliams skirtų prieskonių arba cinamono, arba ką tik sugalvosi.
  • Pyrago tešlą pilk į kepimo popieriumi padengtą kepimo skardą ir kepk iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45-50 minučių.
  • Pjaustyk ir skanauk!

Parašykite komentarą