- Paruošimas: 60 min
- Porcijos: 8
Šis kokosinis bounty tortas savo skoniu itin primena daugelio mylimo “Bounty” batonėlio skonį. Tai fantastiškas kakavos, kokoso ir šokolado derinys, kuriam neatsispirs nei vienas. Jeigu ieškote recepto, kaip paruošti be galo skanų tortą, tai šis receptas yra skirtas kaip tik Jums! 🙂
Receptui reikės:
Biskvitui:
- kiaušiniai: 3
- cukrus: 120 gramų
- miltai: 80 gramų
- kakava: 20 gramų
- kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
Įdarui:
- pienas: 200 mililitrų
- kokosų drožlės: 150 gramų
- cukrus: 100 gramų
- sviestas: 100 gramų
Papuošimui:
- šokoladas: 150 gramų
- pienas: 80 mililitrų
Paruošimas
- Pradžioje elektriniu plaktuvu iki purios masė suplak kiaušinius kartu su cukrumi.
- Tada įberkite sijotus kepimo miltelius, kakavos miltelius bei miltus. Masę neskubėdamas maišyk iš apačios į viršų tam, kad ingredientai susijungtų į vientisą masę.
- Tuomet gautą tešlą dėk į formą, padengta kepimo popieriumi. Vaizdo recepte buvo naudojama 20 centimetrų skersmens kepimo forma.
- Biskvitą kepk iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes.
- Po to atvėsintą biskvitą padalink į dvi lygias dalis.
- Kokosiniam įdarui pagaminti ant nedidelės kaitros, nedideliame puode ištirpink sviestą su cukrumi ir pienu.
- Įberk kokosų drožles ir kaitink toliau maždaug 10 minučių, kol kokosų drožlės sugers pieną ir suminkštės. Vaizdo recepte galima matyti kokios konsistencijos taps įdaras.
- Viršutiniam sluoksniui pagaminti trupintą šokoladą užpilk pienu, nuolatos maišydamas, ištirpink vandens vonelėje.
- Užpilk ant pyrago viršaus ir palik sustingti.
- Pjaustyk ir lepinkis!