- Paruošimas: 10 min
- Gaminimas: 60 min
- Porcijos: 6
Kaip jau minėjau, pastaruoju metu noriu “sunaikinti” savo uogienių atsargas, prieš ateinant pavasariui ir vasarai. Tad pradėjau eksperimentuoti su įvairiausiais pyragais, kuriuose galėčiau ją naudoti.
Jau dalinausi šiais pasiteisinusiais variantais:
– drėgnas pasukų pyragas su uogiene;
– kaimiškas pyragas su uogiene;
– paprastas ir greitas pyragas su uogiene;
– kakavinis varškės pyragas su uogiene;
O šį kartą pigus ir greitas pyrago variantas, kuris gaminamas su grietine bei uogiene. Tikrai be galo skanus ir itin tinka prie kavos arba arbatos puodelio. Pamėginkite!
Receptui reikės:
- kiaušiniai: 3
- cukrus: 1 stiklinės
- grietinė: 1 stiklinės
- uogienė: 1 stiklinės
- miltai: 2 stiklinių
- kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
Paruošimas
- Pradžioje cukrų ir kiaušinius išsuk iki purumo.
- Tada supilk mėgstamą uogienę, grietinę ir dar kartą išsuk.
- Tuomet sudėk kepimo miltelius, berk pamažu miltus ir maišyk.
- Po to išklok kepimo skardą su kepimo popieriumi arba ištepk riebalais ir pilk pasiruoštą tešlą.
- Galiausiai kepk iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.
- Pjaustyk ir lepinkis!
Rezultatas gavosi geresnis, nei tikėjausi gamindama. Iš tokių paprastų ingredientų, bet viskas labai gerai gavosi. Ačiū už puikų receptą.