- Paruošimas: 20 min
- Gaminimas: 60 min
- Porcijos: 6
Kaip jau sakiau, pastaruoju metu labai mažinu savo uogienių atsargas ir kepu įvairiausius pyragus su jomis. O labiausiai patikusiais receptais dalinuosi ir su Jumis. Šį kartą fantastiškas mielinio pyrago variantas. Tikrai nedaug ingredientų, o viskas pavyksta tiesiog fantastiškai. Iš šios tešlos aš šį kartą paruošiau 2 variantus. Vieną ištepiau su uogiene, o kitą pagaminau su razinomis. Bet jis itin skanus ir be visiškai jokio įdaro. Bet su šeima nubalsavome vieningai, kad variantas su uogiene buvo pats skaniausias!
Beje, jau dalinausi šiais pasiteisinusiais variantais:
– drėgnas pasukų pyragas su uogiene;
– kaimiškas pyragas su uogiene;
– paprastas ir greitas pyragas su uogiene;
– kakavinis varškės pyragas su uogiene;
Receptui reikės:
- miltų: 1 kilogramo
- margarins: 150 gramų
- pieno: 500 mililitrų
- cukraus: 6 valgomųjų šaukštų
- kiaušinių: 2
- druskos: žiupsnelio
- šviežių mielių: 50 gramų
- mėgstamos uogienės: pagal skonį
Paruošimas
- Pradžioje šviežias mieles ištrink su keliais arbatiniais šaukšteliais cukraus, supilk į šiltą pieną, išmaišyk ir padėk šiltai.
- Tuomet miltus išsijok į didelį dubenį, padaryk jame duobutę, pilk ištirpintą pravėsusį margariną, išplaktus kiaušinius bei druską. Piene su mielėmis (turi atsirast burbuliukų) ištirpink cukrų ir taip pat supilk į miltus.
- Rankomis pradėk maišyti, po to minkyk, kol tešla tampa vientisa, glotni ir nebelimpanti prie rankų.
- Tada į saują įsipilk aliejaus ir taipogi įminkyk į tešlą.
- Tuomet padaryk gražų rutulį, apdenk drobiniu rankšluosčiu ir dėk šiltai, kad pakiltų.
- Po to pakilusią tešlą po truputį vietomis spausdamas nuleisk ir perminkyk.
- Tada dar kartą dėk šiltai, kad pakiltų.
- Kai jau tešla būna pakilusi antrą kartą, galima pradėti daryti pyragus.
- Galima ją dėti kepti jau tokią, tik dar aptepti kiaušiniu. Aš kaip minėjau šįkart dariau 2 skirtingus.
- Trečdalį tešlos iškočiok, ištepk mėgstama uogiene (aš naudojau vyšnių) ir susuk į vyniotinį. Į kita tešlos dalį dar įminkiau po saują razinų, džiovintų spanguolių bei kelis šaukštelius apelsino žievelių, suformavau pailgą pyragą.
- Pyragą dėk į miltais pabarstytą kepimo indą ir palik pakilti.
- Pakilusius du pyragus ištepk kiaušinio tryniu, sumaišytu su vienu šaukštu pieno ir dėk kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepk apie 45-60 minučių.
- Iškepusius pyragus aptepk pasaldintu vandeniu (tik ištrauktus).
- Po kelių minučių imk peilį, pjauk, pilkis į stiklinę pieno ir gali lepintis!
Vienas skaniausių kada nors ragautų pyragų. Ačiū!