Trešnių pyragas su šokoladu

Tai puikus pyragas, trapus, sodraus skonio ir puikiai transportuojamas, net po 3 dienų vis dar vienodai skanus ir šviežias. Iškepiau kitai planuotai iškylai-vakarienei prie jūros. Kol ruošėme stalą, viena netoliese esanti šeimyna atnešė mums dubenėlį trešnių, nes Ramadanas, iftaro (vakarinė po saulėlydžio) metas, tai visiems ateina noras dalintis ir būti dosniems, o aš kaip tikra namų fėja pasiūliau pyrago su tręšnėm! Ir tikrai trešnės dabar užpuolusios visas Stambulo parduotuves, turgus ir visi jas valgo. Vakar buvau turguje, tai nusivyliau neradusi špinatų (niekada dar to nebuvo!), bet ant kas antro staliuko buvo trešnių! Todėl kai tik atsivalgysite jų, kepkite pyragą! Tiesa, vyšnios ar net nedideliais gabalėliais pjaustytos braškės, abrikosai ar persikai čia taip pat tiks. Skanaus!

Trešnių ir migdolų pyragas su šokoladu
Trešnių ir migdolų pyragas su šokoladu
Trešnių ir migdolų pyragas su šokoladu
  • Porcijos: 8 asmenims

Reikia:

  • 200g kambario temperatūros sviesto;
  • 140g trešnių arba vyšnių (be kauliukų);
  • 140g miltų;
  • 200g cukraus;
  • 3 kiaušiniai;
  • 1 1/2 arb.š. kepimo miltelių;
  • 75g maltų migdolų;
  • 2 valg.š. pieno;
  • 1 arb.š. vanilės arba migdolų ekstrakto;
  • 200g šokolado;
  • saujelė migdolų apibarstymui.

Gaminam:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 160C. Apvalią (21cm) ar stačiakampę kepimo formą ištepkite gabalėliu sviesto.
  2. Trešnes perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus. Ant jų užberkite šaukštą miltų ir jas vienodai apvoliokite. Atidėkite.
  3. Dubenyje sumaišykite minkštą sviestą ir cukrų, išplakite iki purios masės, tada po vieną sudėkite kiaušinius.
  4. Likusius miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir maltais migdolais. Suberkite į kiaušinių, cukraus ir sviesto masę, supikite vanilės ekstraktą, pieną. Viską gerai išmaišykite.
  5. 100g šokolado supjaustykite peiliu ir įmaišykite į pyrago tešlą.
  6. Pusę pyrago masės supilkite į kepimo indą, suberkite pusę trešnių, tada supilkite likusią tešlą ir ant viršaus paskirtykite likusias trešnes.
  7. Kepkite pyragą 60-70 minučių, kol įsmeigus pagaliuką jis bus sausas. Atvėsinkite pyragą.
  8. Likusį šokoladą ištirpinkite ir juo apšlakstykite pyragą. Apiberkite smulkintais migdolais. Skanaus!
[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą