Jogurte marinuota višta

Pasiruošimas kelionei tikrai yra daug laiko atimantis darbas, o čia jau viskas surašyta, su kainom, darbo laiku, visa istorija ir asmeniniais patarimais. Ar gali kas būti geriau! Perverti, išsirenki, ką nori pamatyti ir keliauji.

Jau grįžus gaminau, tai kas nereikalauja ilgo stovėjimo prie viryklės, pvz. orkaitėje kepta višta su agurkų ir jogurto padažu (a la tzaziki) ir raudonojo kopūsto salotomis. Pasigamini kartą, o valgai porą dienų. Ar gali būti kas geriau?

  • Porcijos: 4 asmenims

Reikia:

  • 1 kg višta;
  • 200ml natūralaus jogurto;
  • 1 arb.š. druskos;
  • 1/2 arb. š. juodųjų pipirų;
  • 3 česnakų skiltelių;
  • 2 valg. š. sviesto.

Gaminam:

  1. Vištą įpjaukite per visą nugarkaulį ir jį paprasčiausiai išpjaukite, tokiu būdu sutaupysite kepimo laiką.
  2. Dubenyje sumaišykite jogurtą, druską, juoduosius pipirus ir tarkuotą česnaką. Šiuo mišiniu aptepkite vištą. Marinuokite apie 6 valandas arba per naktį.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 190C.
  4. Vištą nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir aptepkite sviestu. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 50 minutes. Kas 15 minučių apšlakstykite susidariusiomis sultimis.

Iškepus pateikite vištą su mėgstamu garnyru ar salotomis! Skanaus!



Parašykite komentarą