Brokolių salotos

Kartais paprati dalykai yra tiesiog geriausia kas gali būti. Taip ir šios salotos, kurios susiteda tik iš brokolių, padažo ir migdolų. Tiesiog negaliu atsivalgyt! Pirmą kartą jas gaminau dar Naujųjų Metų išvakarėse, tai nuo to laiko atrodo, kad tik jas ir tevalgau. Kitaip sakant per šias kelias savaites aš brokolių valgiau tiek, kiek spėju per kokius 5 metus nesu valgius. Ir vistiek labai labai skanu. Kartais galima su jomis paimprovizuoti pridedant keptos ar virtos vištienos, ar makaronų, migdolus pakeičiant moliūgo ar saulėgražos sėklom. Turkijoje panašiai pateikiamos kepintos daržovės, t.y. cukinijos, baklažanai, paprikos, bulvės ir pan. Gal labiau naudojamas jogurtas nei majonezas., bet būtent majonezas su česnaku šias salotas padaro nuostabiai gardžias. Būtina išbandyti!

  • Porcijos: 2 asmenims

Reikia:

  • 1 brokolio guželės (apie 500-600g);
  • 50 g migdolų (arba moliūgo, saulėgražų sėklų).

Padažui:

  • 4 v.š. majonezo (galite pamaišyti su naturaliu jogurtu);
  • 4 v.š. citrinos sulčių;
  • 3 skiltelių česnako;
  • druskos ir pipirų.

Gaminam:

  1. Užvirinkite didelį puodą vandens ir gerai pasūdykite. Sulaužykite brokolį į nedidelius gabalėlius ir sumeskite į verdantį vandenį. Virkite brokolius apie 4-5 minutes ir tada nupilkite vandenį ir greitai brokolius sudėkite į dubenį su šaldu vandeniu, kad jie nustotų virti ir išliktų ryškiai žali. Kai atvės (max 5 min), nupilkite vandenį ir leiskite brokoliams nuvarvėti.
  2. Įkaitinkite sausą keptuvę ir apskrudinkite migdolus ( galite juos nulupti arba naudoti plokšteles, bet man patinka taip). Pakepinkite tik tol kol pradės šviesiai ruduoti.
  3. Dubenėlyje šluotele išplakite majonezą, citrinos sultis, smulkiai tarkuotą česnaką, druską ir pipirus.
  4. Didelėje lėkštėje sudėkite brokolius, apšlakstykite padažu ir apibarstykite riešutais. Skanaus!


Parašykite komentarą