Vištienos šlaunelės su paprikomis ir pomidorais

Praėjusią savaitę pavyko 4 dienom su visa šeima ištrūkti į Antalijos apylinkes ir pailsėti bei atitrūkti nuo kasdienių darbų. Nors pirmą kartą atvažiavau į Turkiją prieš beveik prieš 10 metų, bet tik šiais metais pirmą kartą aplankiau Antaliją ir galų gale supratau, kodėl ten visus taip traukia, kodėl ten gyvena tiek daug lietuvių o ir patys turkai mielai ten gyventų, jei tik būtų galimybė. Iš teis nepaprastai graži gamta, daugybė prabangių viežbučių siūlančių viską, ko atostogaujantieji galėtų užsinorėti, o pats Antalijos miesto senamiestis sužavėjo jaukiomis gatvelėmis, šen bei ten šmirinėjančiais vėžliais, puikiais vaizdais, istorija, ir žinoma jūra bei kriokliais.

Šį karta mūsų kelionės organizavimo rūpesčius palikau Kidy Tour darbuotojams ir viskas buvo tikrai puiku, dėl nieko nereikėjo sukti galvos ar kažkuo rūpintis. O atostogos juk ir turi tokios būti, ar ne? Šiaip mes ir nesame išrankūs, bet vistiek malonu.

Vištienos šlaunelės su paprikomis ir pomidorais
Vištienos šlaunelės su paprikomis ir pomidorais

Tik va grįžus namo visi viešbučio smagumai baigėsi ir vėl reikia gaminti sau valgį, klotis lovą ir skalbinius dėti į skalbimo mašiną. Ką jau padarysi, atostogos bagėsi, bet pirmą rimtesnę vakaroenę nusprendžiau pasigaminti gana paprastą, bet tikrai neprastą, nes visą darbą atliko orkaitė, vienas du ir paruošta.

  • Porcijos: 4 asmenims

Ingredientai:

  • Apie 1 kg vištienos šlaunelių;
  • 1 a.š. zahter prieskonių mišinio (galite ir patys pasigaminti);
  • Druska ir juodieji pipirai;
  • 1 citrinos sultys;
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 6-8 nedidelių pomidprų;
  • 1 raudonoji paprika;
  • 1 žalioji paprika;
  • 1 didelis svogūnas;
  • 2 česnako skiltelės.

Gaminam:

  1. Pasiruoškite vištieną. Šlaunelių kaulus pusiau išpjaukite, tokiu būdu gausite plokštesniu gabalėlius, kurie vienodžiau ir greičiau iškeps. Apiberkite juos prieskoniais, druska, pipirais, citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi. Palikite marinuotis apie pusvalandį ar ilgiau.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  3. Įkaitinkite keptuvę ir apie 3-4 minutes apkepkite vištieną. Apkepus, iškarto ją dėkite į kepimo indą. Šalia sudėliokite juostelėmis pjaustytas paprikas, nuluptą česnaką ir pusmėnuliais pjaustytą svogūną. Daržoves šiektiek pagardinkite druska. Supilkite keptuvėje susidariusius riebalus.
  4. Kepkite orkaitėje apie 25-30 minučių, kol vištiena ir daržovės bus iškepusios. Pateikite su perliniu kuskusu ir sezoninėm salotomis. Skanaus!


Parašykite komentarą