Šaunus Lietuvos jaunimas organizavo seminarą labai skambiu pavadinimu “Augalinė mityba”. Nepaisant kiek stringančios aparatūros, murmančių po nosimis pensininkų, renginį tikrai vadinu vykusiu. Buvo pateikta įvadinė informacija apie vegetarizmą ir veganizmą. Aš nieko naujo, žinoma, neišgirdau, bet laikas prabėgo tikrai nenuobodžiai. Rengėjams didelių diskusijų po paskaitos pavyko išvengti, nes palaikančių vegetarizmą buvo gerokai daugiau 🙂
Po seminaro vaišinomės veganiškais patiekalais ir gėrėm kmynų arbatą. O rinktis tikrai buvo iš ko: grikių kepsneliai, polenta, keksiukai, obuolių pyragai, riešutų padažas, falafeliai… Mmm. Būtent jie paliko didžiausią įspūdį, taigi, klausimų, kas savaitgalio pietums, nekilo 🙂
Paprastas, maistingas, sotus ir labai skanus patiekalas. Kol gaminau, maniškis (kaip žinia, jo moto “nė dienos be mėsos”) sukosi ratais ir vis kartojo, kad nesulauks, kol falafeliai iškeps 🙂
Ingredientai:
- 1 st. sausų avinžirnių;
- 2 š. miltų;
- 1 v.š. petražolių (džiovintos puikiai tiko);
- 1 nedidelio svogūno;
- 3 skiltelių česnako;
- druskos, pipirų pagal skonį;
- 0,5 a.š. sodos.
Falafelių paruošimas
- Avinžirnius mirkome vandenyje per naktį.
- Kitą dieną nupilame skystį ir gerai susmulkiname kombainu ar smulkintuvu.
- Svogūną, česnaką ir petražoles smulkiai supjaustome. Į avinžirnius dedame svogūnus, česnakus, petražoles, miltus, sodą, pipirus ir druską. Gerai išmaišome.
- Tuomet drėgnomis rankomis (galima vandens įpilti ir į pačią masę, geriau lips) formuojame nedidelius rutuliukus.
- Kepame įkaitintame aliejuje apie porą minučių. Nusausiname popierinėmis servėtėlėmis.
Patiekiame su daržovėmis, norimu padažu ar tiesiog alyvuogių aliejumi.