Balandėliai be mėsos su aštriais ryžiais

Balandėliai man visad primena vaikystę. Tuos skaniuosius mamos gamintus suktinukus, idealiai išvirtus ryžius ir tobulą skonį. Sakoma, kiekvienam sava mama gamina skaniausiai pasaulyje.

Balandėliai be mėsos su aštriais ryžiais
Balandėliai be mėsos su aštriais ryžiais

Nenuostabu, kad būtent balandėliai yra vienas iš tų nedaugelio patiekalų, kurių pasiilgstu nebevalgydama mėsos. Niekuomet nejaučiau poreikio mėsą kažkuo keisti. Ar soją dėti į visus patiekalus, ar vegetariškus kotletus kept (nors niekad ir mėsiškų nemėgau), ar kitus a la mėsiškus patiekalus perdirbinėt. Tačiau balandėlių pasiilgstu. Štai mano itin paprasta variacija (tiesa, skoniu tikrai neprimenanti mėsiškų balandėlių, tačiau labai veganiška ir soti).

Ingredientai:

  • garbanotojo kopūsto lapų;
  • mėgstamų ryžių (laukinių ir baltų mišinys tiktų idealiai);
  • čili pipiriuko (tinka smulkintas šviežias, džiovintas ar milteliai);
  • šviežiai malti pipirai;
  • mėgstamos prieskoninės žolelės (puikiai tinka petražolės);
  • pomidorų padažas (naminis ar šiaip geros kokybės).

Paruošimas

  1. Kopūstą verdame vandenyje, kol šiek tiek suminkštėja lapai. Ryžius išverdame ar išgariname garuose, kad būtų kuo biresni. Čiliukus susmulkiname. Į kiek atvėsintus ryžius suberiame visus prieskonius ir atsargiai išmaišome.
  2. Ant lapo dedame po šaukštą ryžių įdaro ir susukame balandėlius. Pagardiname pomidoru padažu.

Skanaus.



Parašykite komentarą