Florentinų receptų ieškojimo istorija gana nesėkminga. Kurį laiką neradau, tuomet sekė keli nesėkmingi bandymai (kas sugalvojo pasikliauti reklaminiais vienos cukrų gaminančios firmos lankstinukų receptais), o šį kartą, radau būtent tai, ko ieškojau. Elementaru, paprasta ir laaaaabai saldu.
Ingredientai:
- 1 didelio kambario temperatūros kiaušinio;
- 50 g cukraus;
- 130 g migdolų drožlių (galima naudoti saulėgrąžas, vaisių cukatas, riešutus. Na, viską, ką labiausiai mėgstat);
- žiupsnis jūros druskos;
- 1 apelsino žievelė (neturėjau).
Florentinų paruošimas
- Kepimo skardą atidžiai ištepam aliejumi (naudojau kepimo popierių, tai jokio aliejaus neprireikė).
- Sumaišom visus ingridientus.
- Kadangi gaunasi gana lipni masė, lengviau florentinus dėti šauktelių ant popieriaus, kas kartą šlapinant šaukštelį šaltame vandenyje. Florentinus gaminam kuo plonesnius.
- Kepame 150 laipsnių temperatūroje apie 10-15 min, kol jie pagelsta. Iškepusius atvėsinam ir tuomet su mentele nuimam nuo popieriaus (arba tiesiog nuimam rankomis).
- Laikome florentinus sandariame uždarameinde, kad neprarastų traškumo (aš dalį, kad būtų greičiau, išnešiau atvėsinti į balkoną ir.. palikau :)) Tai dalis buvo minkštoki.
Svarbu nekepti aukštesnėje temperatūroje, nes šonai iškeps, o vidus liks minkštas, taigi, florentinai nebus traškūs.