Gaivios salotos su feta sūriu ir bolivine balanda

Gaivios salotos su feta sūriu ir bolivine balanda

Paruošimas: 15 min Porcijos: 3 Bolivinė balanda, dar žinoma kaip kynva, pastaraisiais metais tapo itin populiariu ingredientu sveikos mitybos entuziastų tarpe. Šios mažos, tačiau maistingos sėklos yra puikus baltymų, skaidulų ir įvairių mineralų šaltinis, todėl jos dažnai įtraukiamos į įvairius patiekalus – nuo pusryčių košių iki vakarienės salotų. Šiandien kviečiame išbandyti gaivias ir sočias salotas … Skaityti toliau

Indiškas bolivinių balandų plovas su krevetėmis

Indiškas bolivinių balandų plovas su krevetėmis

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 2 „Indiškas bolivinių balandų plovas su krevetėmis“ – tai puikus pasirinkimas norintiems sveiko, maistingo ir greitai paruošiamo patiekalo, kuris puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Pagrindinė šio patiekalo sudedamoji dalis – bolivinė balanda (kvinoja). Šios kruopos pasižymi dideliu baltymų, skaidulų, geležies ir kalcio kiekiu, todėl jos yra puikus … Skaityti toliau

Orkaitėje keptos cukinijos su avinžirniais

Orkaitėje keptų cukinijų su avinžirniais receptas

Šios keptos cukinijos su avinžirniais yra puikūs jeigu norite pietums kažko lengvo, maistingo ir skanaus. Taip pat tai puikus būdas įtraukti į savo valgiaraštį gausiai jau pradėjusias augti cukinijas. Avinžirniai – augalinių baltymų, lecitino, B grupės vitaminų, vitamino C ir skaidulų šaltinis. Padeda normalizuoti žarnyno veiklą, reguliuoti cukraus kiekį kraujyje, gerina odos būklę. Produktas įtrauktas … Skaityti toliau