Ingredientai:
- nedidelės cukinijos;
- 700-800 g moliūgo (geriau kvapiojo);
- pusės balto varškės sūrio;
- 2 š. medaus;
- 4. š. alyvuogių aliejaus;
- 1 š. garstyčių (geriau aštresnių);
- šlakelio balzaminio acto;
- šviežiai grūstų pipirų;
- mėgstamų šviežių žolelių (naudojau krapus bei svogūnų laiškus).
Daržovių paruošimas
- Moliūgą ir cukiniją (jei jauna – nebūtina) nulupame ir supjaustome panašaus dydžio gabalėliais. Medų ištriname su garstyčiomis, srovele supilame alyvuogių aliejų, supilame actą. Sūrį supjaustome nedideliais gabalėliais, užpilame padažu ir paliekame marinuotis bent 15 minučių.
- Kepimo indo viduryje suberiame sūrį, sudedame daržoves ir aplaistome likusiu nuo sūrio padažu. Galima užtarkuoti kietojo sūrio.
- Kepame 15-20 min orkaitėje. Pagardiname prieskoniais.