Kalakutiena įdarytos paprikos

Įdarytoms paprikoms paruošti, siūlau dar vieną variantą. Farširuojant paprikas galima naudoti kalakutienos faršą. Paprikas galima patiekti su padažu ir šviežių daržovių salotomis.

Ingredientai:

  • 2 didelės saldžiosios paprikos;
  • 170 g maltos kalakutienos;
  • 100 g svogūnų;
  • 40 g morkų;
  • 1 pomidoro;
  • 30 g fermentinio sūrio;
  • šviežias raudonėlis;
  • čili milteliai;
  • druska, pipirai.

Padažui:

  • 450 g pomidorų;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1 a.š. džiovinto baziliko;
  • 25 g fermentinio sūrio;
  • druska, pipirai.

Paruošimas

  1. Paprikas perpjauti per pusę, išimti sėklas.
  2. Nulupti ir smulkiai supjaustyti svogūnus, nuskusti ir sutarkuoti morkas. Šias daržoves apkepinti, sudėti į maltą kalakutieną. Pagardinti raudonėliu, čili milteliais, trupučiu pipirų ir druskos. Šiuo įdaru prikimšti paprikas. Ant paprikų uždėti po griežinėlį pomidoro.
  3. Padažui pomidorus supjaustyti kubeliais ir kartu su česnako skiltelėmis, džiovintu baziliku, fermentiniu sūriu, druska ir pipirais susmulkinti smulkintuvu.
  4. Padažą supilti į kepimo indą, ant jo išdėlioti paprikų puseles. Indą uždengti folija ir kepti įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Po to foliją nuimti, paprikas apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepti, kol sūris apskrus.

Įdarytas paprikas patiekti kartu su padažu, kuriame jos kepė.



Parašykite komentarą