Troškinti tinginių balandėliai su kopūstais

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 40 min
  • Porcijos: 6
Tinginių balandėliai – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris leidžia mėgautis balandėlių skoniu be ilgo ir sudėtingo paruošimo proceso. Šis receptas puikiai tinka tiems, kurie nori greitai ir lengvai paruošti skanų bei sotų patiekalą visai šeimai.

Galimos ingredientų alternatyvos:
  • Malta mėsa: vietoje kiaulienos galite naudoti jautieną, vištieną ar kalakutieną, priklausomai nuo jūsų skonio ir mitybos pageidavimų.
  • Ryžiai: jei norite sveikesnės alternatyvos, galite naudoti rudus ryžius arba kvinoją.
  • Grietinėlė: galite pakeisti natūraliu jogurtu ar augaliniu kremu, jei siekiate sumažinti riebalų kiekį arba esate netoleruojantys laktozės.
Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Ryžius virkite iki pusiau minkštumo – taip jie geriau išlaikys formą ir nepervirs troškinimo metu.
  • Kopūstą supjaustykite kuo smulkiau – tai padės jam greičiau suminkštėti ir tolygiai pasiskirstyti patiekale.
  • Formuodami kotletukus, sudrėkinkite rankas vandeniu – taip masė nelips prie rankų, o kotletukai bus lygūs ir gražūs.
Kalorijos:
Bendras kalorijų kiekis patiekale priklauso nuo naudojamų ingredientų ir jų kiekių. Apytiksliai, vienoje porcijoje gali būti apie 400–450 kcal. Taigi, bendras kalorijų kiekis visame patiekale (6 porcijos) būtų apie 2400–2700 kcal.

Receptui reikės:

  • Malta kiauliena: 1 kg
  • Ryžiai: 1 sauja (apie 100 g)
  • Kopūstas: 0,5 vnt nedidelio (apie 500 g)
  • Česnakas: 2 skiltelės
  • Svogūnai: 2 vnt
  • Morka: 1 vnt
  • Kiaušiniai: 2 vnt
  • Druska: pagal skonį
  • Juodieji pipirai: žiupsnelis
  • Pomidorų padažas: 3 v. š.
  • Grietinėlė: 200 ml
  • Vanduo: 300 ml
  • Aliejus: kepimui
  • Krapai: smulkinti, pabaigoje pabarstyti

Paruošimas

  • Ryžių paruošimas: Ryžius nuplaukite šaltu vandeniu ir sudėkite į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu. Virkite apie 5–7 minutes, kad ryžiai taptų pusiau išvirę. Nukoškite vandenį ir palikite atvėsti.
  • Kopūsto paruošimas: Kopūstą smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite. Jei kopūstas yra labai kietas, galite jį trumpai apvirti verdančiame vandenyje, kad jis suminkštėtų.
  • Mėsos masės ruošimas: Į dubenį sudėkite maltą kiaulieną, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį. Įmaišykite atvėsusius ryžius, smulkintą kopūstą, sutrintą česnaką ir vieną smulkiai supjaustytą svogūną. Kruopščiai viską sumaišykite iki vientisos masės.
  • Kotletų formavimas: Šlapinkite rankas vandeniu ir formuokite ovalios formos kotletus. Taip masė nelips prie rankų, o kotletai bus gražios formos.
  • Kotletų apkepimas: Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Sudėkite kotletus ir apkepkite iš abiejų pusių, kol jie taps gražiai auksinės spalvos. Po apkepimo juos sudėkite į gilią kepimo formą arba troškintuvą.
  • Padažo ruošimas: Nedideliame dubenėlyje sumaišykite pomidorų padažą, grietinėlę ir 300 ml vandens. Maišykite, kol padažas taps vientisas.
  • Daržovių paruošimas: Nulupkite morką ir supjaustykite griežinėliais arba sutarkuokite. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
  • Troškinimas: Ant kotletų troškintuve supilkite paruoštą padažą. Ant viršaus tolygiai paskirstykite supjaustytas daržoves. Uždenkite troškintuvą dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 40 minučių.
  • Galutinis pabaigimas: Paragaukite troškinį ir, jei reikia, papildomai pabarstykite druska. Prieš patiekdami, užberkite smulkintų krapų arba petražolių.
  • Patiekimas: Tinginių balandėlius patiekite su virtomis bulvėmis, bulvių koše arba šviežiomis salotomis. Skanaus!

1 komentaras apie “Troškinti tinginių balandėliai su kopūstais”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą