Kopūstai yra labai sveika ir prieinama daržovė. Daugelis žmonių savo daržuose augina kopūstus. Dažnai kyla klausimas, kaip galima kopūstus paruošti žiemai, kad juos būtų galima naudoti kuo ilgiau gaminant maistą. Džiovinimas yra vienas iš būdų išsaugoti daržoves.
Džiovintus kopūstus, kartu su kitomis džiovintomis daržovėmis, taip pat labai naudinga pasiimti su savimi į žygius. Džiovintos daržovės užima mažai vietos, yra lengvos ir kompaktiškos. Iš tokių daržovių žygyje labai lengva virti sriubas ar troškinius.
Kaip namuose išsidžiovinti kopūstus žiemai
Džiovinimui rinkitės tankias, baltas, prinokusias kopūstų galvas. Supjaustykite kopūstus mažomis juostelėmis. Praktika parodė, kad geriausias rezultatas pagal spalvą ir gatavo produkto saugumą gaunamas, jei kopūstai prieš džiovinimą 2 minutes blanširuojami ir greitai atvėsinami šaltame vandenyje.
Džiovinti kopūstai elektrinėje džiovyklėje
Darbui mums reikia peilio, daržovių džiovintuvo, pjaustymo lentos ir kopūstų.
Paruošimas:
1. Nuo kopūstų pašalinami viršutiniai, nešvarūs, žali lapai. Kopūstus supjaustykite mažais 2,5×3 cm dydžio kubeliais.
2. Jei norite, prieš džiovindami kopūstus dalimis suberkite į kiaurasamtį ir 2 minutes pavirkite. Kopūstus greitai atvėsinkite šaltame vandenyje. Pašalinkite drėgmę nuo kopūstų.
3. Sudėkite kopūstus ant daržovių džiovyklos grotelių.
4. Džiovinkite 4–5 valandas 60–65 ° C temperatūroje, kol išdžius.
Geriausia džiovintus kopūstus laikyti stikliniame inde arba medvilniniuose maišeliuose.