Sužinosite:
Džiovintus svogūnus galima laikyti paprastame sandėliuke, rūsyje ar specialiame šaldytuve. Todėl daugelis galvoja, kaip ir per kiek laiko galima pasigaminti džiovintų svogūnų, kad iki pavasario išsaugotų nepakartojamą kvapą ir malonų skonį.
Mes surinkome jums keletą geriausių būdų, kaip paruošti originalų prieskonį beveik kiekvienam patiekalui, kuriame yra svogūnai.
Kaip džiovininti svogūną?
Svogūno valymas ir pjaustymas
Išdžiovinti visą galvą svogūno vargu ar pavyks, todėl pirmiausia reikia jį paruošti.
- Aštriu peiliu nupjaukite šaknis ir sausus lapus nuo svogūnėlio.
- Nulupkite plonus lukštus, kurie padengia paviršių.
- Nuplaukite svogūnus, nusausinkite servetėlėmis arba palikite visiškai išdžiūti.
Svogūnus supjaustykite žiedais, pusžiedžiais ar kubeliais, kurių storis ne didesnis kaip 3-4 milimetrai ir ilgis 4-8 centimetrai.
Svogūno kepimas prieš džiovinant
Norint gauti malonų, šiek tiek karamelinį svogūnų skonį, prieš džiovinant svogūnai pirmiausia kepami.
- Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus.
- Sudėkite svogūną į keptuvę ir kepkite jį, kol pasidarys skaidrus, šviesiai auksinio atspalvio.
- Neduokite svogūnui stipriai perkepti.
Keptas svogūnas nedelsiant paskleidžiamas ant popierinių rankšluosčių. Prieš džiovinant jie turi visiškai absorbuoti visus riebalus. Tada jis džiovinamas taikant žemiau aprašytus metodus.
Orkaitėje džiovintas svogūnas
Džiovinimo laikas: 2-4 valandos.
Orkaitę turi beveik visi. Ji gali pagreitinti džiovinimo procesą.
- Kepimo skardas, o dar geriau – groteles išklokite pergamentu ar kepimo popieriumi.
- Išdėstykite svogūnus vienu sluoksniu.
- Nustatykite 45–55 ° C džiovinimo temperatūrą, palikite duris praviras elektrinei orkaitei 4–5 centimetrais, o dujinei – 5–7. Jei yra „Konvekcijos“ funkcija, dureles galima sandariai uždaryti, vėdinimą sukurs įmontuotas ventiliatorius.
- Džiovinkite tiksliai vieną valandą, išjunkite orkaitę, pasukite kepimo skardą 180 °, vėl džiovinkite vieną valandą. Pakartokite tiek kartų, kiek reikia, kol svogūnai visiškai išdžius.
Ar svogūnas išdžiuvęs, galima spręsti pagal jo auksinę spalvą ir trapumą. Gabaliukai turėtų lengvai lūžti.
Džiovyklėje džiovintas svogūnas
Džiovinimo laikas: 4-7 valandos.
Speciali įranga leidžia džiovinti svogūnus bei kitas daržoves lengviausiu būdu, kartu užtikrinant optimalias maistinių medžiagų išsaugojimo sąlygas.
- Sudėkite svogūnus ant grotelių, jei įmanoma, vienu sluoksniu.
- Elektrinę džiovyklę nustatykite 40–55 ° C temperatūros, džiovinkite 1,5–2,5 val.
- Išjunkite džiovyklę, sukeiskite groteles virtomis.
- Kartokite procesą, kol svogūnai visiškai išdžius.
Džiovinto svogūno laikymas
Saugoti džiovintus svogūnus galite 10-12 mėnesių. Tam tinka skirtingi konteineriai:
- Maistinės plastikinės taros.
- Stiklo arba keramikos indeliai su sandariais plastikiniais arba metaliniais dangteliais.
- Medinės dėžės.
- Kartoninės dėžės.
- Popieriniai maišeliai.
Patalpoje patartina išlaikyti ne daugiau kaip 60-65% drėgnumą, taip pat temperatūrą iki 15-20 ° C. Tiesioginiai saulės spinduliai yra neleistini.