Šį receptą atradau labai senai, kai dirbau Japoniškame restorane. Skoniu jis tikrai jus nustebins – pažadu! Viskas labai paprasta – sparneliai pamarinuojami, apibarstomi krakmolu ir 2 kartus pakepame aliejuje! Dvigubas kepimas užtikrina, kad vištiena bus labai traški. Papildomo skonio suteikia naminis saldžiarūgštis padažas. Galima šį receptą naudoti ir kepant ir vištienos blauzdeles ar tiesiog krūtinėlę.
Ingredientai:
- 8 – 15 vištienos blauzdelių;
- 5 skiltelių česnako;
- 6 v.š sojų padažo;
- 1 v š ryžių acto;
- druskos ir pipirų pagal skonį;
- šiektiek vištienos prieskonių;
- 6 – 8 v.š bulvių krakmolo;
- 1l rapsų arba saulėgražų aliejaus.
Padažui:
- 1 aitriosios paprikos;
- 1 citrinos sulčių (nedidelės);
- 2-3 v.š medaus;
- 2 v.š Teryaki padažo;
- 1 v.š kepintų sezamų aliejaus;
- 5 v.š sojos padažo;
- saujos svogūno laiškų;
- 1 v.š sezamo sėklų.
Paruošimas:
- Pirmiausia pamarinuokite vištieną, ją rekomenduoju marinuoti per naktį arba bent kelias valandas. Į dubenį su vištiena įspauskite česnakus, supilkite sojų padažą ir actą, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, taippat mėgstamų vištienos prieskonių. Viską gerai išmaišykite.
- Nuo marinuotų vištienos blauzdelių nupilkite skystį – jeigu jo ten yra dar daug. Į dubenį su vištiena suberkite krakmolą ir viską gerai permaišykite. Jei reikia dar krakmolo – įdėkite jo daugiau, kad visi gabaliukai tolygiai pasidengtų.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180° – skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Aliejų supilkite į puodą ir Įkaitinkite. Patikrinkite aliejaus temperatūra įmesdami duonos gabaliuką, jei aliejus aplink jį burbuliuoja ir duona skrunda reiškia jau galite dėti vištieną. Blauzdeles dėkite po kelias- kad jos laisvai skrustų. Pavirkite jas aliejuje 5-6 minutes. Apkeptą vištieną perkelkite į skardą, palaukite į orkaitę ir pakepkite juos ten apie 15-20 minučių.
- Paruoškite padažą kol vištiena orkaitėje: aitriają papriką smulkiai supjaustykite, svogūno laiškus taippat. Visas padažo sudedamasias dalis sumaišykite dubenyje.
- Ištraukus vištienos blauzdeles iš orkaitės jas dar kartą apskrudinkite įkaitintame aliejuje po 3-4 minutes. Patiekite apšlakstę paruoštu padažu. Skanaus! 💚