Vištienos patiekalai paruošiami palyginti greitai, jie sultingi, sotūs ir skanūs. Kepimui naudojame sparnelius, filė, blauzdeles arba visą vištą.
Kepta vištienos mėsa yra labai skani. Keptas vištienos blauzdeles labai lengva ir paprasta paruošti. Todėl gaunam skanias, aukso spalvos vištienos blauzdeles. Prieš kepdami, nepamirškite gerai nuplauti ir išvalyti blauzdeles, tada nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ar servetėlėmis.
Kiek kepti vištienos blauzdeles?
Vištienos blauzdelių kepimo laikas ant keptuvės priklauso nuo jų dydžio.
- Mažoms kulšelėms iškepti prireiks 20-25 minučių.
- Vidutinio dydžio kojeles reikia kepti 25-30 minučių.
- Didelės blauzdos kepamos 30–40 minučių.
Kepimo procesą sudaro 2 etapai. Pirmiausia kepkite blauzdeles ant stiprios ugnies iš abiejų pusių 10 minučių. Tada sumažinkite ugnį iki vidutinės ir kepkite vištieną dar 15-20 minučių.
Blauzdelių kepimas orkaitėje
- Orkaitėje vištienos blauzdeles kepkite 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
- Konvekcinėje krosnelėje blauzdeles kepkite ant grotelių 30 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Keptos vištienos blauzdelės keptuvėje
Svarbų vaidmenį atlieka marinatas, kuriame marinuosite vištienos blauzdeles. Tačiau net paprasčiausias pipirų, druskos ir kitų prieskonių marinatas duos puikių rezultatų. Atkreipkite dėmesį, kad blauzdelės turėtų būti kepamos tik gerai įkaitintame aliejuje. Kepimo laikas vištienos blauzdelių yra maždaug 20 minučių. Kepdami neuždenkite keptuvės dangčiu. Keptas vištienos blauzdeles patiekite su daržovių salotomis, bulvėmis ar virtais ryžiais – bus skanu.
Ingredientai:
- Vištienos blauzdelės;
- Aliejus;
- Malta saldi paprika;
- Malti juodieji pipirai;
- Druska.
Paruošimo būdas:
Norint iškepti skanių vištienos blauzdelių, mums reikia: vištienos blauzdelių – 800 g, druskos – 1 šaukštelio, maltų juodųjų pipirų – 0,5 šaukštelio, maltos saldžiosios paprikos – 0,5 šaukštelio, saulėgrąžų aliejaus – 6 šaukštai. Keptuvė, apvalus koštuvas, šaukštas, servetėlės.
- Blauzdeles gerai nuplauti ir nusausinti severetėlių pagalba.
- Blauzdeles įtrinkite druska, juodaisiais pipirais ir paprika. Palikite marinuotis 30 minučių.
- Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų. Sumažinkite temperatūrą iki vidutinės ir įdėkite blauzdeles. Kepkite neuždengę, kol blauzdelės pagels (iki 10–12 min.).
- Apverskite blauzdeles ir kepkite dar apie 8-10 minučių, kol pagels.
Keptos vištienos blauzdelės yra paruoštos.
Keptų blauzdelių receptas