Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės ar bet kurios kitos dalys, užpiltos kreminiu padažu, yra labai sultingas ir minkštas patiekalas, puikiai tinkantis prie bet kokių garnyrų.
Ingredientai:
Paruošimas
- Mėsą nuplauname ir įpjauname per visą paviršių.
- Pasūdykite ir pabarstykite įvairiais prieskoniais pagal skonį, pipirais. Sumaišykite, įtrinkite prieskonius į mėsą.
- Sumaišykite sojų padažą, medų ir aliejų, susmulkintą česnaką ir pipirus, išmaišykite.
- Supilkite padažą ant mėsos ir išmaišykite, kad marinatas gerai įsigertų. Paliekame bent 1 val.
- Vištieną kepame orkaitėje 40 minučių 190 laipsnių temperatūroje.
Garnyras prie vištienos
- Pievagrybius supjaustykite gabalėliais ir pakepinkite sausoje keptuvėje, kol išgaruos skystis, tada užpilkite 120 ml vandens ir troškinkite grybus po dangčiu.
- Bulvių valyti nereikia, supjaustykite jas gabalėliais ir suberkite į grybus, pasūdykite, pabarstykite pipirais, troškinkite po dangčiu kelias minutes, suberkite smulkintus žalumynus ir susmulkintą česnaką.
- Užpildykite grietinėle ir troškinkite 5 minutes.
Patiekite bulvių ir grybų garnyrą su keptomis vištienos blauzdelėmis.