Pupelių sriuba su makaronais ir bekonu

Kadangi esu nepagydoma sriubų mėgėja, knietėjo išbandyti įdomesnį šio sotaus patiekalo variantą. Atimt ne atimsi, bet pridėti galima. Vienas iš šaltojo sezono Toskanos karalių, vyraujančių daugybėje regiono patiekalų – čia vadinamas cavolo nero (juodasis kopūstas) – kopūsto rūšis su pailgais, tamsiai žalios spalvos lapais, puikiai tinka sriubai ir priduoda švelnumo. O skoniui paaštrinti (nors ir nesu mėsos gerbėja, tačiau čia prašyte prašėsi) – skrudintos bekono juostelės.

Pupelių sriuba su makaronais ir bekonu
Pupelių sriuba su makaronais ir bekonu

Girdėjau, kad žiema atidundėjo į gimtinę su visu trenksmu, tad išbandyti šią šildančią sriubą pats metas! O jei nerasite to juodojo kopūsto ilgais lapais, galite pakeisti į jį kiek panašų kinietišką kopūstą arba keliais špinatų lapais, likus vos kelioms minutėms iki virimo pabaigos.

  • Paruošimo laikas: 70 min
  • Porcijos: 3-4

Ingredientai:

  • 1 stiklinė sausų baltųjų pupelių;
  • 1 džiovintas aitrusis pipiras;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 10-12 juodojo kopūsto lapų arba porą saujų špinatų;
  • 2 šakelės rozmarino;
  • 6 kvapnieji pipirai;
  • 1/2 siklinės “ditalini” arba kitos trumpos pastos (makaronų);
  • 10-12 plonai pjaustytų bekono riekelių;
  • 2-3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • druskos.

Paruošimas:

  1. Palikite pupeles mirkti per visą naktį.
  2. Giliame puode neprikaitančiu paviršiumi įkaitinkite alyvuogių aliejų su česnako skiltelėmis, rozmarino šakelėmis ir smulkintu aitriuoju pipiru be sėklyčių. Kas nemėgsta aitresnio skonio, naudokite tik galiuką. Ant vidutinės ugnies pakaitinkite apie porą minučių, įdėkite kelis juosteles bekono ir pakepinkite dar apie porą minučių, kad aliejus įgautų prieskonių skonį, tačiau būkite atsargus, kad česnakas neparuduotų, taip įgaudamas nepageidaujamą kartumą. Išimkite česnako skilteles prieš supilant pupeles.
  3. Perplaukite pupeles po šaltu vandeniu, supilkite į puodą su prieskoniais, užpilkite vandeniu, pasūdykite pagal skonį, sudėkite kvapniuosius pipirus ir virkite apie 45-50 min. Jei pamatysite, kad vanduo per daug išgaruoja, įpilkite karšto, pupelės turi būti visad apsemtos.
  4. Praėjus laikui, supilkite pastą, nuplaukite juodojo kopūsto lapus, išpjaukite kietesnes kotelių dalis, ir sudėkite į puodą su pupelėmis ir pasta. Virkite iki kol pasta išvirs, tačiau liks kiek kietesnė, o kopūstas suminkštės. Jei naudojate špinatus, sudėkite, kai pasta bus beveik išvirusi. Jiems užteks vos kelių minučių apvirti.

Paruoškite bekono juosteles:

  1. įkaitinkite orkaitę iki 210-220°, sudėkite riekeles ant kepimo formos, išklotos kepimo popieriumi ir kepkite kelias minutes, iki kol bus gražiai apskrudę ir sukietėję.
  2. Patiekite lėkštėse su keliomis juostelėmis skrudinto bekono ant viršaus.

Šiltų ir skanių vakarų!

[the_ad id=”9498″]


Parašykite komentarą