Tobulas, labai skanus, purus ir tradicinis varškės apkepas su manų kruopomis.
Ingredientai:
- 600 g varškės;
- 2 šaukštai grietinės;
- 1/2 šaukštelio vanilino;
- 2 vnt. kiaušinių;
- 1 šaukštelis kepimo miltelių;
- 1 žiupsnelis druskos;
- 3 šaukštai cukraus;
- 3 šaukštai miltų;
- 3 šaukštai manų kruopų.
Paruošimas:
- Varškę sutrinkite su kiaušinių tryniais ir suberkite manų kruopas. Sumaišome.
- Įpilkite cukraus, vanilino, druskos. Sumaišome.
- Suberiame persijotus miltus su kepimo milteliais.
- Įpilkite grietinės išmaišykite ir nusiųskite į šaldytuvą 40 minučių, kad manų kruopos išbrinktų.
- Tada supilkite išplaktus baltymus ir masę supilkite į riebalais pateptą indą.
- Kepkite 190 laipsnių temperatūroje, kol apkepas pakils ir taps auksinės rudos spalvos (40-45minutės).
Skanaus!
1 komentaras apie “Varškės apkepas su manų kruopomis”