Varškės apkepas su manų kruopomis

Tobulas, labai skanus, purus ir tradicinis varškės apkepas su manų kruopomis.

Ingredientai:

  • 600 g varškės;
  • 2 šaukštai grietinės;
  • 1/2 šaukštelio vanilino;
  • 2 vnt. kiaušinių;
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių;
  • 1 žiupsnelis druskos;
  • 3 šaukštai cukraus;
  • 3 šaukštai miltų;
  • 3 šaukštai manų kruopų.

Paruošimas:

  1. Varškę sutrinkite su kiaušinių tryniais ir suberkite manų kruopas. Sumaišome.
  2. Įpilkite cukraus, vanilino, druskos. Sumaišome.
  3. Suberiame persijotus miltus su kepimo milteliais.
  4. Įpilkite grietinės išmaišykite ir nusiųskite į šaldytuvą 40 minučių, kad manų kruopos išbrinktų.
  5. Tada supilkite išplaktus baltymus ir masę supilkite į riebalais pateptą indą.
  6. Kepkite 190 laipsnių temperatūroje, kol apkepas pakils ir taps auksinės rudos spalvos (40-45minutės).

Skanaus!



1 komentaras apie “Varškės apkepas su manų kruopomis”

Parašykite komentarą