Turinys
Tie, kurie vaikystėje nebandė varškės apkepo su ryžiais, dažniausiai nustemba ir nesupranta, kokia šio patiekalo prasmė. O tie, kurie bandė, su malonumu prisimena, kad toks apkepas su ryžiais buvo ypač švelnus ir skanus.
Iš virtų ryžių likučių galite pagaminti skanų varškės apkepą. Tokiu atveju manų kruopų dėti nereikia, o tai labai supaprastina gaminimo procesą. Cukraus kiekį reguliuokite pagal savo skonį.
Ingredientai:
- Varškė – 400 g;
- Ryžiai (virti) – 1 puodelis;
- Kiaušiniai – 2 vnt.;
- Vanilės esencija – 1 lašas;
- Cukrus – 3 šaukštai;
- Druska – 0,25 šaukštelio;
- Sviestas – 30 g.
Apkepo paruošimas:
- Varškę pertrinkite per sietelį arba susmulkinkite trintuvu.
- Kiaušinius išplakite su cukrumi, druska ir vanilės esencija.
- Sumaišykite varškę, virtus ryžius, išplaktus kiaušinius ir lydytą sviestą. Palikite šiek tiek sviesto formai patepti.
- Supilkite masę į paruoštą formą ir 30 minučių pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių.
Skanus varškės apkepas su ryžiais paruoštas. Skanaus!