Migdolinis keksas su džiovintais abrikosais

Arbatinis keksas pats paprasčiausias ir greičiausias būdas palepinti netikėtai užklupusius svečius. Šnekučiuodami paruošiate tešlą, tada nepilna valanda ir pyragas jau garuoja ant stalo. Minkštas, trapus, viliojančio migdolų kvapo, su dailiais oranžiniais abrikosų gabaliukais — paprastume kartais atsiskleidžia geriausi skoniai. Mūsiškis kiek aptrupėjo (tos senoviškos kepimo formos…), tačiau tai nesutrukdė mėgautis kekso skoniu. Puikiai tinka pusryčiams arba prie puodelio arbatos, po pietų ar ankstyvos vakarienės.

Migdolinis keksas su džiovintais abrikosais
Migdolinis keksas su džiovintais abrikosais
  • Trukmė: 60 min.
  • Porcijos: 8-10 gabalėlių

Ingredientai:

  • 200 g sviesto;
  • 1 stiklinės cukraus;
  • 6 kiaušinių;
  • 1 stiklinės smulkintų džiovintų abrikosų;
  • 1 stiklinės smulkiai maltų migdolų;
  • 2 stiklinių miltų, a.r.;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 1 stiklinės pieno;
  • migdolinės esencijos;
  • cukraus pudros (pabarstyti).

Kekso paruošimas

  1. Įkaitinkte orkaitę iki 180°C temperatūros. Sviestu ištepkite kekso kepimo formą.
  2. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi, vienas po kito įmuškite ir įplakite kiaušinius į tešlą.
  3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir paeiliui, drauge su pienu, pilkite į tešlą.
  4. Galiausiai suberkite migdolus, abrikosus ir supilkite migdolų esenciją.
  5. Išmaišykite ir supilkite tešlą į kepimo formą.
  6. Kepkite apie 45-50 minutes. Išimkite, leiskite kiek ataušti ir apibarstykite cukraus pudra.

Štai ir viskas! Skanaus!!!



Parašykite komentarą