Turinys
Sultinga, aromatinga kiauliena vyno marinate. Kiauliena raudoname vyne – originali keptos mėsos gaminimo versija. Vyno marinato dėka mėsa įgauna ne tik gražų atspalvį, bet ir savitą skonį, kuris priklausys nuo pasirinkto vyno ir pasirinktų prieskonių. Vynas gerai suminkština mėsą ir daro ją sultingą. Kiauliena vyne bus geras pasirinkimas norint nustebinti svečius.
Ingredientai:
- 1,2 kg kiaulienos sprandinės;
- 450 ml sauso raudonojo vyno;
- 3 šakelės čiobrelių;
- Alyvuogių aliejus;
- 10 g šviežiai maltos kalendros;
- 1 šaukštelis maltos raudonos paprikos;
- Šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- Druskos.
Paruošimas
- Kiaulieną supjaustykite stambiais 3 cm storio kubeliais, pasūdykite ir įtrinkite paviršių pipirais, tarsi masažuodami mėsą. Supilkite vyną į sandarų indą, suberkite kalendras ir čiobrelius, išmaišykite. Sudėkite paruoštą kiaulieną, vėl išmaišykite, uždenkite ir marinuokite mėsą vėsioje vietoje 8-10 valandų.
- Išimkite kiaulieną iš marinado (marinadą išsaugokite) ir nusausinkite ant popierinių rankšluosčių. Gilioje keptuvėje storu dugnu įkaitinkite apie 100 ml alyvuogių aliejaus. Kepkite mėsą nedidelėmis porcijomis ant stiprios ugnies, apversdami, iki auksinės rudos spalvos iš visų pusių ir dėkite į lėkštę.
- Iš keptuvės išpilkite visą aliejų, išskyrus 2 v.š. Įdėkite paprikos. Išdėliokite mėsą, užpilkite marinatu. Įpilkite šalto vandens, kol mėsą visiškai apsems. Uždenkite, pastatykite ant vidutinės ugnies ir ruoškite, kol mėsa suminkštės, 30–40 minučių.
- Jei keptuvėje liko daug skysčio, atidarykite dangtį, padidinkite ugnį iki didelės ir virkite dar 10 minučių. Padažas turi būti gana tirštas. Jei reikia, pasūdykite ir patiekite.