Turinys
Ingredientai:
- 500 g kiaulienos;
- 4–5 bulvės (500 g);
- 2 dideli svogūnai (300–350 g);
- 2 v.š. augalinio aliejaus;
- Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- Petražolių patiekimui (nebūtina).
Paruošimas
- Norėdami paruošti kiaulieną su bulvėmis orkaitėje (rankovėje), pirmiausia mėsą supjaustykite 2,5-3 cm gabalėliais, įtrinkite druska ir pipirais iš visų pusių. Svogūną nuvalykite ir supjaustykite vidutinio dydžio pusžiedžiais.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, suberkite svogūną, pasūdykite ir retkarčiais pamaišydami patroškinkite 10 min.
- Kol kepa svogūnai, nuvalykite bulves ir supjaustykite 1,5 cm storio griežinėliais. Bulves pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
- Įkaitinkite orkaitę iki 170 ° C režimu „viršus-apačia“, be konvekcijos. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Paruoškite kepimo rankovę: išvyniokite iš ritinėlio maždaug 50 cm ilgio plėvelę.
- Suimkite vieną maišelio galą spaustuku. Padėkite maišelį ant paruoštos kepimo skardos taip, kad maišelio pusė su mažytėmis skylutėmis būtų nukreipta į viršų, kitaip garai susprogdins maišelį. Jei skylių nėra, pasidarykite jas patys adata ar dantų krapštuku. Į maišelį sudėkite bulves, ant jo kiaulieną, ant viršaus pakepintus svogūnus. Atvirą kraštą pritvirtinkite antruoju spaustuku.
- Pašaukite kepimo skardą į orkaitę, kepkite 40 minučių. Labai atsargiai atidarykite rankovę – viduje yra karštų garų. Jei norite, pabarstykite mėsą petražolėmis.
PASTABA: Šį patiekalą galima paruošti pridedant įvairių prieskonių – ir jis įgaus naują įdomų skonį. Pabandykite, pavyzdžiui, kario miltelius ar Provanso žolelių mišinį.