Ingredientai:
- 200 g miltų;
- 1 arbatinis šaukštelis sodos;
- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos;
- 125 g nesūdyto kambario temperatūros sviesto;
- 105 g rudojo cukraus;
- 90 g paprasto cukraus;
- 1 kiaušinis;
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto;
- 1 puodelis (185 g) pusiau saldaus arba karčiai saldaus šokolado lašelių;
- 3/4 puodelio (140 g) pieniško šokolado lašelių;
- 3/4 puodelio (140 g) tamsaus šokolado lašelių.
Sausainių paruošimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. 2 kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi arba silikoniniais kilimėliais.
- Dubenyje mediniu šaukštu išmaišykite sviestą ir cukrų iki vientisos masės. Lengvai išplakite. Įmuškite kiaušinį ir supilkite vanilės ekstrakto. Gerai išmaišykite.
- Atskirai sumaišykite sausus ingredientus. Lėtai sudėkite juos į sviesto mišinį, švelniai maišydami. Sumaišykite su šokolado lašeliais.
- Po šaukštą tešlos dėkite ant kepimo skardos 5 cm atstumu vienas nuo kito. Kiekvieną skardą kepkite atskirai 10-13 minučių.
** Išimkite iš orkaitės, dar 5 minutes palaikykite sausainius ant kepimo skardos, tada išimkite atvėsti ant grotelių.
Laikyti sandariai uždarytoje talpoje iki 3 dienų.