Kiaulienos filė tešloje su grybų padažu

Ingredientai:

  • Kiaulienos File – 500 g;
  • Kiaulienos Šoninė – 300 g;
  • Sluoksniuota Bemielė Tešla – 500 g;
  • Svogūnai – 2 vnt.;
  • Šampinjonai – 5-6 vnt.;
  • Kiaušinis – 1 vnt.;
  • Tarkuotas sūris – 60 g;
  • Sviestas – 40 g;
  • Druska – 1 a.š.;
  • Pipirai – 0,5 a.š.;
  • Čiobreliai – 0,5 a.š.;
  • Sezamo Sėklos – 1 a.š.

Padažas

  • Šampinjonai – 5 vnt.;
  • Miltai – 1 v.š.;
  • Grietinėlė – 100 g;
  • Tarkuotas Sūris – 50 g;
  • Druska – 0,5 a.š.;
  • Pipirai – 0,5 a.š.;
  • Čili Pipirai – 0,5 a.š.

Gaminimo eiga

  1. Kiaulienos file apkepiname keptuvėje iš visų pusių, kad garžiai apskrustų.
  2. Ant sviesto apsikepame svogūnus su grybais, kepdami pasūdome ir įberiame pipirų.
  3. Išskleidžiame sluoksniuotą tešlą, ant jos dėliojame šoninę, ant šoninės dedame svogūnų ir grybų užkepėlę, pabarstome tarkuoto sūrio ir uždedame apkepintą kiaulienos file.
  4. Apsukame šoninės galiukais ir apgaubiame sluoksniuota tešla suformuodami kepaliuką.
  5. Į indelį mušame kiaušinį ir gerai išplakame. Išplaktu kiaušiniu sutepame kepaliuką ir užbarstome sezamo sėklomis.
  6. Kepame grilyje arba orkaitėje 45 min. 180 °C temperatūroje kol tešla gražiai paskrus.

Gaminame padažą

  1. Ant sviesto apkepame grybus, dedame šaukštą miltų, druskos, pipirų ir džiovintų čili pipirų, gerai išmaišome.
  2. Pilame grietinėlę ir suberiame tarkuotą sūrį. Maišydami kepame kol sūris išsilydys. Padažas paruoštas.

Patiekalą serviruojame su padažu, papuošiame petražolės lapeliais. Gero apetito.



Parašykite komentarą