Ingredientai:
- Kiaulienos File – 500 g;
- Kiaulienos Šoninė – 300 g;
- Sluoksniuota Bemielė Tešla – 500 g;
- Svogūnai – 2 vnt.;
- Šampinjonai – 5-6 vnt.;
- Kiaušinis – 1 vnt.;
- Tarkuotas sūris – 60 g;
- Sviestas – 40 g;
- Druska – 1 a.š.;
- Pipirai – 0,5 a.š.;
- Čiobreliai – 0,5 a.š.;
- Sezamo Sėklos – 1 a.š.
Padažas
- Šampinjonai – 5 vnt.;
- Miltai – 1 v.š.;
- Grietinėlė – 100 g;
- Tarkuotas Sūris – 50 g;
- Druska – 0,5 a.š.;
- Pipirai – 0,5 a.š.;
- Čili Pipirai – 0,5 a.š.
Gaminimo eiga
- Kiaulienos file apkepiname keptuvėje iš visų pusių, kad garžiai apskrustų.
- Ant sviesto apsikepame svogūnus su grybais, kepdami pasūdome ir įberiame pipirų.
- Išskleidžiame sluoksniuotą tešlą, ant jos dėliojame šoninę, ant šoninės dedame svogūnų ir grybų užkepėlę, pabarstome tarkuoto sūrio ir uždedame apkepintą kiaulienos file.
- Apsukame šoninės galiukais ir apgaubiame sluoksniuota tešla suformuodami kepaliuką.
- Į indelį mušame kiaušinį ir gerai išplakame. Išplaktu kiaušiniu sutepame kepaliuką ir užbarstome sezamo sėklomis.
- Kepame grilyje arba orkaitėje 45 min. 180 °C temperatūroje kol tešla gražiai paskrus.
Gaminame padažą
- Ant sviesto apkepame grybus, dedame šaukštą miltų, druskos, pipirų ir džiovintų čili pipirų, gerai išmaišome.
- Pilame grietinėlę ir suberiame tarkuotą sūrį. Maišydami kepame kol sūris išsilydys. Padažas paruoštas.
Patiekalą serviruojame su padažu, papuošiame petražolės lapeliais. Gero apetito.