Tobulas, paprastas ir labai skanus pyragas kuris pavyks kiekvienam! 🍰 👩🍳 Pilnas ir išsamus video receptas.
Tešlai:
- 500 g miltų;
- 200 g cukraus;
- 150 g tirpinto sviesto;
- 3-jų kiaušinių;
- 2-jų a.š vanilinio cukraus;
- 1-no a.š kepimo miltelių.
Įdarui:
- 300 g mėlynių uogienės;
- 250 g birios varškės;
- Truputėlis cukraus pudros pyrago pabarstymui.
Paruošimas
- Išsitirbdome sviestą ir atvėsiname.
- Į dubenį bereme miltus, kepimo miltelius, cukrų ir išmaišome.
- Mušame kiaušinius, pilame sviestą ir minkome tešlą iki vientisos masės.
- Tešlą dedame į šaldytuvą vienai valandai atvėsti.
- Tešlą daliname i dvi lygias dalis.
- Iš vieno tešlos gabaliuko formuojame pyrago padą.
- Įdarui varškę su uogienę pertriname šakute ir pilame ant paruošto pyrago pado. Ant viršaus užtarkuojame likusį tešlos gabaliuką.
- Pyragą kepame 190° apie 40 minučių.
SVARBU!
- Naudokite tik pilnai atvėsinta sviestą, kad nesutrauktu kiaušinių.
- Pyrago padą suformuokite ranka, kad neliktu tarpelių, taip pyrago įdaras neišbėks.
- Tešlą dedame atvėsti į šaldytuvą vienai valandai arba greitesniam būdui 20 minučių į šaldyklį, tam kad tešla lengvai tarkuotusi.
- Naudokite biria varškę, nes ji yra standesnė.
- Pyragą galima kepti ir be varškės tik su mėgstama uogiene, tuomet naudokite 500 g pasirinktos uogienės.
- Pyragą kepkite įkaitintoje orkaitėje 190° apie 40 minučių.
SKANAUS! 👩🍳❤️
Tikrai nesunkiai pagaminamas ir be galo skanus. Ačiū, kad dalinatės puikiais receptais.