Turinys
Jau nieko nebenustebinsi įprastiniu tinginio pyragu su kondensuotu pienu, kakava ar riešutais. Tačiau, ar teko Tau ragauti tinginį su matcha arbata? Matchos milteliai pakelia šį labai paprastą pyragą į aukštesnį lygį, savo ypatingu skoniu paverčia šį desertą tikrai išskirtiniu.
Ingredientai:
- 385 ml kondensuoto sutirštinto pieno;
- 640 g arbatinių sausainių (naudojau “Gaidelio”);
- 180 g sviesto;
- 1 a.š. matcha arbatos miltelių.
Paruošimas:
- Sausainius sulaužome į nedidelius gabalėlius.
- Kaitinimui skirtame inde ištirpiname sviestą.
- Tada supilame kondensuotą pieną ir maišydami kaitiname ant nedidelės kaitros iki masė susijungs į vientisą.
- Nukėlus nuo kaitros – įmaišome matcha arbatos miltelius.
- Gauta mase padengiame sausainius ir labai gerai išmaišome, kad neliktų sausų gabalėlių.
- Dedame į norimą formą, uždengiame maistine plevele ir paliekame kelioms valandoms šaldytuve, o geriausia pernakt.