Turinys
DEGINTAS BASKŲ SŪRIO TORTAS – vadinamas degintu, nes kepamas daug aukštesnėje temperatūroje, nei kiti sūrio tortai ir nenaudojant jokių vandens vonelių. Torto viršus paskrunda iki tamsaus gintaro spalvos, karamelizuojasi, o viduje laukia burnoje tirpstantis kreminės tekstūros kremas... Jums siūlau pasigaminti vanilės-matcha baskų sūrio tortą su vanilinių vaflių pagrindu. Jokios įmantrios gaminimo technikos, jokių specialių prietaisų, tik vienas malomumas mėgaujantis desertu.
Ingredientai:
- 130 g vanilinių vaflių;
- 85 g tirpinto sviesto;
- ¼ a.š. druskos;
- 453 g kreminio sūrio (kambario temperatūros);
- 120 g cukraus;
- 3 dideli kiaušiniai (kambario temperatūros);
- 1 ½ a.š. vanilės ekstrakto;
- 16 g miltų;
- Žiupsnelis druskos;
- 240 ml riebios grietinėlės;
- 10 g matcha miltelių.
Paruošimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 218ºC temperatūros ir pasiruoškite kepimo formą (18cm) išklodami ją dviem sluoksniais kepimo popieriaus.
- Susmulkinkite vaflius smulkintuvo pagalba ir sumaišykite juos su druska bei tirpintu sviestu – gautu mišiniu išklokite formos dugną ir atidėkite į šalį iki kol prireiks.
- Sudėkite kreminį sūrį bei cukrų į maišytuvą ir plakite ant vidutinio greičio, kol masė taps vientisa. Įpilkite vanilės.
- Po vieną įmuškite kiaušinius. Padalykite masę į 2 dubenėlius lygiomis dalimis. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir 60g grietinėlės, kol susidarys pasta.
- Po truputį pilkite likusią grietinėlę, kol masė taps vientisa ir neliks gabalėlių. Padalinkite į 2 dubenėlius po lygias dalis – vieną supilkite į jau paruoštą vanilinę tešlą (vienas iš dubenėlių), na, o į likusią miltų ir grietinėlės masę įmaišykite matcha miltelius ir sujunkite su antruoju vanilės tešlos dubenėliu.
- Ant pasiruošto pagrindo pilkite pirmiausia matcha masę ir ant viršaus labai atsargiai vanilinę.
- Kepkite 35-40 minučių, kol viršus paruduos, o vidurys dar truputį judės jį pajudinus.
- Visiškai atvėsiname kambario temperatūroje ir galiausiai perkeliame į šaldytuvą pernakt.