Trapios tešlos tortas su maskarpone ir vyšniomis

  • 200 g sviesto (kambario t*);
  • 100 g cukraus.

Suplakti iki purumo. Po vieną įplakti 2 didelius kiaušinius.

Atskirai sumaišyti:

  • 450 g miltų;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • 1 a.š. vanilinio cukraus;
  • Druskos.

Sumaišyti viską kartu. Gautą tešlą įvyniot į plėvelę ir padėti 30 min šaltai. Tešlą padalinti į 8 (ar 6 ) dalis. Iškočioti. Apipjauti 24-25 cm skersmens apskritimus. Subadyti šakute ir kepti tik iki parus krašteliai 190*C. Pertepimui pertryniau iki tyrelės 0,5 l tirštos vyšnių uogienės.

Kremui suplakti atskirai:

200 g grietinėlės 35 proc. ir 500 g maskarponės su 1 ind. kondensuoto pieno su cukrumi. Kartu atsargiai sumaišyti.

Sutepimas:

Vieną lakštą aptepti kremu. Kitą lakštą aptepti vyšniomis ir apversti. Dėti ant pirmo lakšto kremo (uogom į apačią), ir t.t. Torto viršaus aptepimui pašildyti 100 g šokolado su 1 v.š. pieno ir 3 v.š. sveikų vyšnių (gerai nuvarvintų). Dėt šaltai.



Parašykite komentarą