Skaniausias! Subtilus, tirpstantis burnoje ir daugelio mėgstamas pyragas 😍! Rekomenduoju išbandyti.
Ingredientai:
- Cukrus – 65 g;
- Sviestas – 45 g;
- Medus – 65 g;
- Soda – 1 šaukštelis;
- Citrinų sultys – 15 g;
- Kiaušiniai -2 vnt.;
- Miltai – 250 g.
Kremo ingredientai:
- Grietinė 25% -350 g;
- Grietinėlė 33-35% -350 g;
- Cukraus pudra – 70 g.
Paruošimas
- Sumaišykite medų, sviestą, cukrų ir virkite 2 minutes.
- Įpilkite soda gesinta sultimis.
- Kiaušinius įmuškite į šiek tiek atšaldytą medaus mišinį ir viską gerai išmaišykite.
- Suberkite visus miltus ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Padalinkite tešlą į 5 lygias dalis (mano kepimo forma 20 cm). Dedame tešlą ant kepimo popieriaus ir iškočiojame pabarstydami miltais.
- Persmeigiame šakute ir siunčiame į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 5 min.
- Išimame iškepusius biskvitus ir kol jie karšti, išpjauname mums reikiamą dydį.
Kremo paruošimas
- Sumaišykite visus ingredientus ir gerai išplakite.
- Surenkame pyragą ir dedame į šaldytuvą bent 5 valandoms (geriau nakčiai).
- Kai pyragas pastovės ir išmirks, papuoškite trupiniais ir uogomis.