Ingredientai:
- 2 kiaušiniai;
- 70 g cukraus;
- 50 g miltų;
- 20 g krakmolo;
- Vanilinio cukraus.
Baltymus su cukrumi suplakti iki tvirtų putų. Įplakti trynius. Suberti likusius produktus ir atsargiai išmaišyti. Formos (22 cm) dugną iškloti popieriumi. Supilti tešlą ir kepti 170*C apie 25 min. Atvėsinti.
Išsivirti pudingą:
Sumaišyti: 1 kiaušinį, 90 g cukraus, 20 g krakmolo, Vanilinio cukraus.
- Imti 300 ml pieno. Šiek tiek įmaišyti į kiaušinio masę. Likusį pieną užvirti ir taip pat supilti į kiaušinio masę. Kaitinti, nuolat maišant, iki sutirštės.
- Pridengti, atšaldyti. Atšalusį pudingą sumaišyti su 200 ml išplaktos grietinėlės.
- Biskvitą dėti atgal į formą, apjuosti acetatine juosta, sulaistyti pasaldinta arbata su citrina. Suversti visą pudingo kremą. Ant viršaus pridėti apie 500 g braškių. Šiek tiek įspausti į kremą. Dėti šaltai.
- 2 pok. braškių želė užpilti 400 ml vandens (ne 1 l.). Kai išbrinks pašildyti ir palaukt kol pradės stingti. Supilti ant pyrago. Dėt šaltai.