Tirolietiškas pyragas

Ingredientai:

  • 2 kiaušiniai;
  • 70 g cukraus;
  • 50 g miltų;
  • 20 g krakmolo;
  • Vanilinio cukraus.

Baltymus su cukrumi suplakti iki tvirtų putų. Įplakti trynius. Suberti likusius produktus ir atsargiai išmaišyti. Formos (22 cm) dugną iškloti popieriumi. Supilti tešlą ir kepti 170*C apie 25 min. Atvėsinti.

Išsivirti pudingą:

Sumaišyti: 1 kiaušinį, 90 g cukraus, 20 g krakmolo, Vanilinio cukraus.

  1. Imti 300 ml pieno. Šiek tiek įmaišyti į kiaušinio masę. Likusį pieną užvirti ir taip pat supilti į kiaušinio masę. Kaitinti, nuolat maišant, iki sutirštės.
  2. Pridengti, atšaldyti. Atšalusį pudingą sumaišyti su 200 ml išplaktos grietinėlės.
  3. Biskvitą dėti atgal į formą, apjuosti acetatine juosta, sulaistyti pasaldinta arbata su citrina. Suversti visą pudingo kremą. Ant viršaus pridėti apie 500 g braškių. Šiek tiek įspausti į kremą. Dėti šaltai.
  4. 2 pok. braškių želė užpilti 400 ml vandens (ne 1 l.). Kai išbrinks pašildyti ir palaukt kol pradės stingti. Supilti ant pyrago. Dėt šaltai.


Parašykite komentarą