Namuose, kaip niekad daug gurmaniškų maistinių dalykėlių, nepamiršdama kelių iš jų nusprendžiau padaryti gardų jautienos ragu su kinietiškom daržovėm, konservuotais bambukais, ryžiais ir tailandietišku padažu. Jeigu recepto sudėtis jūsų neišgąsdins – išbandykite ir, tikiuosi, neliksite nusivylę. Jeigu visų nurodytų ingredientų neturite, galite kai kuriuos išmesti (pvz. salierą, arba arachisų aliejų pakeisti įprastu).
Ingredientai (dviems):
- 300 g jautienos kumpio;
- 200 g kinietiškų daržovių mišinio (šaldyto);
- 50 g konservuotų bambukų;
- 100 g mėgstamų ryžių;
- kukurūzų krakmolo;
- baltųjų, juodųjų pipirų (po žiupsnį);
- sadžiųjų maltų paprikų miltelių (žiupsnis);
- džiovintos salieros šaknies miltelių (žiupsnio);
- arachisų aliejaus;
- kario miltelių;
- druskos.
Padažui:
- poros šaukštų sojos padažo;
- trintos pomidorų tyrės du šaukštai;
- šaukštas ketčupo;
- šaukštas obuolių tyrės;
- ryžių acto šaukšto;
- šiek tiek aitriosios paprikos;
- rudojo cukraus (šaukšto);
- žiupsnio druskos;
- kukurūzų krakmolo (2-3 šaukštai);
- džiovinto baziliko;
- džiovinto svogūno žiupsnio.
Jautienos ragu paruošimas
- Mėsą sudrėkinti po tekančiu vandeniu, supjaustyti juostelėmis, išvolioti prieskoniuose (sumaišyti po žiupsnį druskos, juodųjų ir baltųjų pipirų, bei saldžios paprikos miltelių). Tada gerai apvolioti kukurūzų krakmole.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų. Užvirti vandenį ryžiams. Į įkaitintą aliejų dėti jautienos juosteles. Apkepinti, sudėti kinietiškas daržoves ir patroškinti aliejuje, ant labai silpnos ugnies, kol verda ryžiai, plius dar šiek tiek, viso maždaug 15-20 min. Tada sudėti išvirtus ryžius, konservuotus bambukus, džiovintą salierą, apibarstyti kario milteliais ir išmaišyti. Palikti pasitroškinti kokiom 10 min.
- Paruošti padažą: išmaišyti visus reikalingus nurodytus produktus ir prieskonius, išskyrus baziliką. Iš keptuvės į lėkštę sudėti jautieną su ryžiais ir daržovėmis, apipilti padažu ir užbarstyti baziliko ant viršaus.
Patiekti su sausu raudonuoju vynu (nebūtinai, žinoma) 🙂