Karaimiški kibinai su mėsa

Karaimiški kibinai su mėsa

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 30 min Porcijos: 5 Karaimų kibinai su mėsa – tai tradicinis karaimų patiekalas, kuris jau daugelį amžių yra neatsiejama Lietuvos kulinarinio paveldo dalis. Šie pusmėnulio formos pyragėliai, pagaminti iš trapios tešlos ir įdaryti smulkiai kapota mėsa bei svogūnais, yra mėgstami dėl savo unikalios tekstūros ir sodraus skonio. Nors tradiciškai kibinai buvo … Skaityti toliau

Avienos troškinys su svogūnais, garstyčių padaže

Avienos troškinys su svogūnais, garstyčių padaže

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 25 min Porcijos: 2 Avienos troškinys su svogūnais ir garstyčių padažu yra tradicinis patiekalas, kuris sujungia švelnią avienos mėsą su pikantišku garstyčių padažu ir aromatingais prieskoniais. Šis sotus ir šildantis troškinys puikiai tinka vėsiems vakarams, kai norisi pasimėgauti naminiu maistu. Galimos ingredientų alternatyvos: Aviena: Jei neturite avienos, galite naudoti jautienos kumpį … Skaityti toliau

Avienos troškinys su bulvėmis

Avienos troškinys su bulvėmis

Paruošimas: 90 min Porcijos: 6 Šį nuostabų avienos troškinį su bulvėmis gaminau visiškai tik sau, nes dažniausiai kiti šeimos nariai avienos nevalgo. Tačiau paragavę šio išskirtinio troškinio – valgė visi ir netgi prašė pakartoti! Labai tuo džiaugiausi, kad visi šeimoje su didžiausiu malonumu mėgavosi avienos šonkauliukais. Šis receptas parodo, kaip avieną galima paruošti taip, kad … Skaityti toliau

Kiek kepti Avieną?

kaip ir kiek laiko reikia kepti aviena

Teigiama, kad joje itin mažai cholesterolio, užkemšančio kraujagysles. Be to, avieną puikiai įsisavina mūsų organizmas. Avienoje gausu kalio, magnio, jodo, geležies, taip pat B grupės vitaminų. Avienos kaloringumas: 100 g turi 241 kcal.

Kiek kepti avieną?

Avienos gabalus kepti orkaitėje 20-30 minučių 180-ies laipsnių temperatūroje. Vieno kilogramo avienos gabalą kepti orkaitėje 1,5val. toje pačioje temperatūroje. Kepimo laikas priklauso nuo mėsos gabalų dydžio.

Kaip kepti avieną?

Kepta aviena keptuvėje receptas
Kepta aviena keptuvėje

Kepant avieną pagal šį receptą įsitikinsite, kad aviena yra labai skani mėsa! Receptas be nereikalingų ingredientų ir manipuliacijų: tiesiog kepta aviena keptuvėje su svogūnais ir trupučiu prieskonių.

Ingredientai:

  • Ėriena – 500 gramų
  • Svogūnai – 1 vnt
  • Citrinų sultys – iš pusės citrinos
  • Druska ir pipirai – pagal skonį

Keptos avienos paruošimas:

  1. Avieną nuplaukite ir supjaustykite 2 centimetrų kraštinės gabalėliais, sudėkite į dubenį.
  2. Svogūną supjaustykite žiedais, suberkite į avieną.
  3. Įberkite druskos, pipirų, išmaišykite.
  4. Avieną apšlakstykite citrinos sultimis, uždenkite ir padėkite į šaltą vietą 4 val.
  5. Įkaitinkite keptuvę, dėkite avieną, kepkite pusvalandį ant vidutinės ugnies be dangčio, maišydami.

Orkaitėje kepta aviena

Ingredientai:

  • 500 g avienos (rinkausi nugarinę)
  • 5-6 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 3 skiltelės česnako
  • po 1/2 arbat. š. saldžiosios paprikos, aitriosios paprikos, džiovinto čiobrelio, mairūno
  • žiupsnelis muskato riešuto miltelių, juodųjų pipirų ir druskos
  • šaukštas medaus

Garnyrui:

  • bulvės
  • morkos
  • saldžioji paprika
  • mėlynasis svogūnas
  • česnakas
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos, pipirų
  • sojos padažo

Paruošimas:

  1. Avienos mėsą užpilame aliejumi ir prieskoniais, gerai įtriname ir paliekame marinuotis bent keletą valandų.
  2. Bulves nulupame ir apverdame, išvirusias supjaustome stambiais gabalais.
  3. Stambiai susmulkiname ir kitas daržoves.
  4. Pasimarinavusią avieną sukame į foliją, tačiau labai nesuspaudžiame, kad būtų pro kur patekti orui.
  5. Dedame į skardą, aplink išdėliojame daržoves ir apibarstome prieskoniais, pašlakstome aliejumi ir sojos padažu.
  6. Kepame iki 200 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. (priklausomai nuo mėsos storio).

Taip pat rekomenduoju: Orkaitėje keptas avienos kumpis


Orkaitėje kepta aviena su riešutais ir daržovių užtepėle