Turinys
Kalbant apie maistą, išvažiuoti iš miesto yra gerai vien todėl, kad gali daug kur tiesiog užsikurti grilių ir mėgautis ten keptomis daržovėmis ar mėsa. Tai praėjusią savaitę mes tai ir padarėme – beveik visas vakarienes gaminomės ant griliaus. Pirmiausia apkepėme baklažanus, paprikas bei pomidorus, kad kol kepa mėsa galėčiau viską nulupti ir susmulkinti, pagardinti citrinos sultimis, česnaku, druska ir pipirais. Tokios salotos bene pats geriausias patiekalas vasaros metu prie visų keptų patiekalų, ar paprasčiausiai su šviežia duona. Paskutinį vakarą mes tikrai daug prisigaminome, kartu su baklažanų salotomis, dar gaminau baklažanų, pomidorų ir svogūnų užkepą, svogūnų pagardą, bandeles su svogūnais ir krapais, bei focaccia duoną su rozmarinais. Ant griliaus kepėme vištos sparnelius, maltinukus (paruoštus parduotuvėje) ir vištienos krūtinėlės kebabus ant rozmarino šakėlių. Buvo daug, bet skanu. Liko net pusryčiams. 😀
- Porcijos: 4 asmenims
Ingredientai:
- 600g vištienos krūtinėlės;
- 2 česnako skiltelės;
- 2 rosmarino šakelės plius reikės dar jei sugalvosite kepti ant rozmarino šakelių;
- Druska ir juodieji pipirai;
- 300 ml gazuoto vandens buteliukas, be skonio.
Gaminam:
- Vištieną supjaustome kvadratėliais ir pagardiname druska bei pipirais. Susmulkiname česnaką, rozmarino lapelius ir sumaišome kartu su mėsa. Užpilame mineralinio vandens buteliuką ir leidžiame vištienai pasimarinuoti 2-3 valandas.
- Suveriame ant iešmelių arba rozmarino šakelių. Kepame ant įkaitinto griliaus 10-15 minučių kol iškeps, priklausomai nuo gabalėlių dydžio.
Pateikite su salotomis.