Bandelės su svogūnais ir krapais

Praėjusią savaitę kelias dienas praleidome draugų vasarnamyje prie Yalikavak miestelio, Bodrume. Taigi ne tik buvome keli žingsniai nuo jūros, mėgavomės saulėlydžiu, bet ir visa virtuvė, kurioje gaminau buvo mano. Kartu su kepsniais ant laužo, salotom, pagardais, kelis kartus kepiau ir bandeles bei focaccia stiliaus duoną. Nors ir sakome, kad vasarą orkaičių visai nesinori jungti, bet būtent dabar yra pats tinkamiausiais oras mielinei tešlai, nes ji pakyla tiesiog akimirksniu ir bandelės visada gaunasi minkštos, purios ir be galo skanios. Jei dar turite laiko prieš atvėstant orams, tai kepkite ir skanaukite, nes šios bandelės yra tikrai puikus užkandis kartu tu visom kitom vasaros gėrybėm.

  • Kiekis: 6 bandelės

Reikia:

  • 1 stiklinė šilto vandens;
  • 7g sausų mielių;
  • 1 valg.š. cukraus;
  • 1 arb.š. druskos;
  • 3 stiklinės miltų;
  • 3 valg.š. aliejaus;
  • 3 valg.š. naturalaus jogurto;
  • žiubsnelio maltų juodųjų pipirų;
  • 1 kiaušinio aptepimui.

Įdarui:

  • 2 didelių svogūnų;
  • 3 valg.š. smulkintų krapų;
  • druskos ir pipirų;
  • aliejaus kepimui.

Gaminam:

  1. Mieles sumaišykite su vandeniu, druska, cukrumi, leiskite apie 10 minučių aktyvuotis. Supilkite miltus, aliejų, jogurtą, pipirus. Pirmiausia maišykite šaukštu, o tada jau pradėkite minkyti rankomis, jei labai limpa prie rankų, tai įberkite dar kelis šaukštus miltų. Tešla turi gautis minkšta, bet nelipti prie rankų.
  2. Leiskite tešlai pakilti apie 40-60 minučių. Priklausys nuo temperatūros kambaryje. Jei labai šilta, tai tešla padvigubės daug greičiau.
  3. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite riekelėm. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir apkepkite svogūnus ant nedidelės ugnies 7-8 minutes. Jei norite galite ilgiau kepinti, kad jie karamelizuotusi.
  4. Tešlą suplokite rankomis ir sufomuokite stačiakampį, tada rankomis dar patempkite už kraštų, kad stačiakapis gautųsi didesnis. Paskleiskite svogūnus ir apibarstykite smulkintais krapais. Susukite tešlą į ruloniuką ir supjaustykite į 6 gabalėlius, galite ir į 8 mažesnius.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 200C ir stačiakampį indą ištieskite kepimo popieriumi. Sudėkite bandeles vieną prie kitos. Leiskite pakilti dar apie 15 minučių. Ištepkite paviršių plaktu kiaušiniu.
  6. Kepkite orkaitėje apie 25-30 minučių kol gražiai apskrus.

Leiskite šiek tiek atvėsti ir skanaukite su salotomis, užkandžiais, sriubom ar troškiniais. Skanaus!

[the_ad_placement id=”h2-4-desktop”][the_ad_placement id=”h2-4-mobile”]


Parašykite komentarą