Turinys
Skanios, lengvos ir aštrios salotos, puikiai tiks prie mėsos ir žuvies patiekalų. Puikus garnyras, sultingi ir ryškūs žalumynai, o baklažanai suteikia sotumo ir originalumo. Kaip ir bet kuriose daržovių salotose, nedraudžiama eksperimentuoti su padažais.
Kad baklažanai nebūtų kartūs, juos reikia gausiai pasūdyti ir palikti 20 min. Taip pat galite užpilti sūraus vandens, šis būdas taip pat pašalins kartumo perteklių.
- Porcijos: 4 asmennims
Ingredientai:
- 2 didelių baklažanų;
- Saujelės svogūno laiškų;
- Saujelės petražolių;
- Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį;
- 1 valg.š. granatų sirupo;
- 1 valg.š. alyvuogių aliejaus;
- Žiubsnelis aitriosios paprikos.
Paruošimas
- Baklažanus keliose vietose subadykite peiliu ir dėkite tiesiai ant degančios ugnies ant savo viryklės.
- Leiskite baklažanų odeliai šiek tiek apdegti iš visų pusių. Kas porą minučių apverčiant. Per 6-8 minutes baklažanų vidus jau turėtų būti minkštas. Leiskite šiek tiek atvėsti, tada nulupkite apdegusią odą, baklažanus galite nuplauti, jei liks trupinėliai apdegusios odos. Minkštymą supjaustykite.
- Svogūnų laiškus ir petražoles supjaustykite. Lėkštėje paskleiskite baklažanus, apiberkite svogūnų laiškais ir petražolėmis, pagardinkite druska, pipirais, aliejumi ir granatų sirupu. Šiek tiek salotas išmaišykite, apiberkite aitriąją paprika ir pateikite.
Skanaus!