Veganiški snickers

Žinau jog yra nemažai skeptiku ir tikrai ne visi mėgsta veganiškus desertus – aš juos dievinu! Tai puikus balansas tarp noro suvalgyti ka nors saldaus ir vistiek išlaikyti sveikos gyvensenos principus. Šio penktadienio skanėstas nuostabieji veganiški snickers batonėliai.⁣

Ingredientai pagrindui:

  • 2 puodeliai nesūdytų riešutų⁣⁣;
  • 10 medjool datulių⁣⁣;
  • žiupsnelis druskos⁣⁣.
[the_ad_placement id=”h2-2-desktop”][the_ad_placement id=”h2-2-mobile”]

Ingredientai karamelei:

  • 10 medjool datulių⁣⁣;
  • 1/2 puodelio ryžių pieno⁣⁣;
  • 1 puodelis traškaus riešutų sviesto⁣⁣;
  • 1 puodelis skrudintų riešutų⁣⁣;
  •  žiupsnelis druskos⁣⁣.

Šokoladiniam glajui:⁣⁣

  • 300g veganiško šokolado⁣⁣⁣;
  • 2 šaukštai kokosų aliejaus.

Gaminimo eiga:

  1. Pagrindui skirtus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuva ir sumalkite iki vientisos komsistecijos. Išklokite pasirinktos formos dugna kepimo popieriumi. Suverskite į forma pasiruošta masę ir ja gerai prispauskite.⁣⁣
  2. Ruošiam karamelę. Datules, ryžių pieną, pusę puodelio žemės riešutų sviesto, druską sudėkite į trintuvą ir pulsuojančiu režimu malkite iki visiškai vientisos masės. Perkelkite karamelę į dubenį ir įpilkite likusį riešutų sviestą – gerai išmaišykite. Mentele paskleiskite karamelę ant pagrindo.
  3. Ant karamelės pridėkite skrudintų žemės riešutų. Padėkite į šaldiklį pernakt.
  4. Sekančią dieną supjaustykite į norimo dydžio gabaliukus. Pasiruoškite glazūrą ir į ją panardinkite batonėlius.
  5. Dėkite pusvalandžiui atgal į šaldiklį ir galiausiai mėgaukitės.
[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą