Žinau jog yra nemažai skeptiku ir tikrai ne visi mėgsta veganiškus desertus – aš juos dievinu! Tai puikus balansas tarp noro suvalgyti ka nors saldaus ir vistiek išlaikyti sveikos gyvensenos principus. Šio penktadienio skanėstas nuostabieji veganiški snickers batonėliai.
Ingredientai pagrindui:
- 2 puodeliai nesūdytų riešutų;
- 10 medjool datulių;
- žiupsnelis druskos.
Ingredientai karamelei:
- 10 medjool datulių;
- 1/2 puodelio ryžių pieno;
- 1 puodelis traškaus riešutų sviesto;
- 1 puodelis skrudintų riešutų;
- žiupsnelis druskos.
Šokoladiniam glajui:
- 300g veganiško šokolado;
- 2 šaukštai kokosų aliejaus.
Gaminimo eiga:
- Pagrindui skirtus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuva ir sumalkite iki vientisos komsistecijos. Išklokite pasirinktos formos dugna kepimo popieriumi. Suverskite į forma pasiruošta masę ir ja gerai prispauskite.
- Ruošiam karamelę. Datules, ryžių pieną, pusę puodelio žemės riešutų sviesto, druską sudėkite į trintuvą ir pulsuojančiu režimu malkite iki visiškai vientisos masės. Perkelkite karamelę į dubenį ir įpilkite likusį riešutų sviestą – gerai išmaišykite. Mentele paskleiskite karamelę ant pagrindo.
- Ant karamelės pridėkite skrudintų žemės riešutų. Padėkite į šaldiklį pernakt.
- Sekančią dieną supjaustykite į norimo dydžio gabaliukus. Pasiruoškite glazūrą ir į ją panardinkite batonėlius.
- Dėkite pusvalandžiui atgal į šaldiklį ir galiausiai mėgaukitės.