Datulių ir riešutų batonėliai

Šiuos riešutų bei datulių batonėlius, kurie nereikalauja orkaitės – galima labai greitai ir lengvai pagaminti iš paprastų ingredientų. Aš dažniausiai juos pasigaminu iš anksto ir laikau šaldytuve, kai man norisi gardaus užkandžio ar šiaip kažko saldaus – išeitis jau yra.

Ingredientai:

  • 168g migdolų miltų⁣;
  • 50g graikinių riešutų⁣;
  • 30g moliūgų sėklų;
  • 175g datulių be kauliukų (išmirkyti šiltame vandenyje 15-20 min)⁣;
  • 1 v.š. kokosų aliejaus⁣;
  • žiupsnelis druskos⁣;
  • lazdyno riešutai, pistacijos dekorui⁣;
  • juodojo šokolado glazūrai⁣.

⁣Gaminimo eiga:

  1. Virtuviniame smulkintuve sumaišykite migdolų miltus, graikinius riešutus, datules, kokosų aliejų ir druską. Maišykite iki kol gausite tešlos tekstūrą.
  2. Įmaišyti moliūgų sėklas.
  3. Perkelkite pasiruoštą masę į nedidelę kvadratinę formą išklotą kepimo popieriumi, tolygiai paskirstykite ir suspauskite.
  4. Ištirpinkite šokoladą ir apliekite, padekoruokite riešutais ar kitais norimais pagardais.
  5. Dėkite į šaldymo kamerą 1val.
  6. Supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.


Parašykite komentarą