Turinys
Šiuos riešutų bei datulių batonėlius, kurie nereikalauja orkaitės – galima labai greitai ir lengvai pagaminti iš paprastų ingredientų. Aš dažniausiai juos pasigaminu iš anksto ir laikau šaldytuve, kai man norisi gardaus užkandžio ar šiaip kažko saldaus – išeitis jau yra.
Ingredientai:
- 168g migdolų miltų;
- 50g graikinių riešutų;
- 30g moliūgų sėklų;
- 175g datulių be kauliukų (išmirkyti šiltame vandenyje 15-20 min);
- 1 v.š. kokosų aliejaus;
- žiupsnelis druskos;
- lazdyno riešutai, pistacijos dekorui;
- juodojo šokolado glazūrai.
Gaminimo eiga:
- Virtuviniame smulkintuve sumaišykite migdolų miltus, graikinius riešutus, datules, kokosų aliejų ir druską. Maišykite iki kol gausite tešlos tekstūrą.
- Įmaišyti moliūgų sėklas.
- Perkelkite pasiruoštą masę į nedidelę kvadratinę formą išklotą kepimo popieriumi, tolygiai paskirstykite ir suspauskite.
- Ištirpinkite šokoladą ir apliekite, padekoruokite riešutais ar kitais norimais pagardais.
- Dėkite į šaldymo kamerą 1val.
- Supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.