Migdoliniai, avižų ir vyšnių batonėliai

Atėjus rugsėjui padidėjo ir pagreitėjo mūsų gyvenimo tempas: vėl gryžome į darbus, mokyklas, universitetus, užklasines veiklas ir pan. Sukamės kaip vijurkai, tad neretai ir pamirštame pavalgyti. Išeitis paprasta – turėti gardų, namuose pasiruoštą užkanduką!

Šie vyšnių batonėliai itin greit pagaminami, nereikalaujantys daug pastangų, bet nenuviliantys savo skoniu. Sviestinė ir traški tešla, gaivus ir šiek tiek rūgštelės turintis įdaras.⁣

Ingredientai (pagrindui):

  • 45 g avižų (susmulkintų iki miltų tekstūros)⁣;
  • 64 g migdolų miltų⁣;
  • 245 g universalių miltų⁣;
  • 180 g sviesto (ištirpinto)⁣;
  • 134 g cukraus⁣;
  • 2 v.š. šviesiai rudojo cukraus⁣;
  • žiupselis druskos⁣;
  • ½ a.š. cinamono⁣.

Ingredientai (įdarui):

  • 400 g šaldytų vyšnių (atitirpintų ir nusausintų)⁣;
  • 1 v.š. cukraus⁣;
  • 1 a.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių⁣;
  • 1 a.š. kukurūzų krakmolo⁣.

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 176 °C laipsnių temperatūros ir pasiruoškite kvadratinę kepimo formą išklodami ją kepimo popieriumi. Dubenyje sumaišykite avižų bei migdolų miltus, universalius miltus, cukrų, druską bei cinamoną. Supilkite ištirpintą sviestą ir maišykite iki kol masė sulips į kamuolį. Pasiruošta tešla išklokite kepimo formos dugną (pasilikite šiek tiek tešlos trupiniams) ir jį suspauskite.⁣
  2. Atskirame inde sumaišykite vyšnias, cukrų, citrinos sultis ir kukurūzų krakmolą. Pasiruoštą įdarą paskleiskite ant pasiruošto pagrindo. Pabarstykite likusios tešlos trupiniais.
  3. Kepkite 40-50min, kol viršus taps auksinės spalvos. Pilnai atvėsinkite prieš pjaustant į batonėlius.
[the_ad_placement id=”h2-4-desktop”][the_ad_placement id=”h2-4-mobile”]


Parašykite komentarą